Je zult vast de spam op je facebook-account voorbij zien komen (voor facebook gebruikers in elk geval herkenbaar). Uiteindelijk ging ik overstag door de berichten en probeerde ik een van de facebook-spelletjes, CafeWorld!

Hoewel ik nog nooit afscheid heb kunnen nemen van World of Warcraft, speel ik toch regelmatig eens een ander spelletje tussendoor als ik tijd heb. Zo kwam ik op facebook het spelletje Café World tegen. Eerder vond ik de spam die voorbij komt van deze applicatie ontzettend vervelend, maar nu? Nu ben ik helemaal verslaafd aan Café World.

FacebookOm de game te kunnen spelen moet je lid zijn van de community facebook. De game is een applicatie van de site. De website is een vergelijkbare website als bijvoorbeeld hyves, maar dan internationaal. Vele mensen hebben deze gratis applicatie van de game al ontdekt en je kunt hem gewoon tussendoor spelen in je internet browser. Geboren kokDe bedoeling van Café World is dat jij je eigen restaurant opzet. Je kunt het restaurant maken zoals je wilt. Je bent zelf de kok en gaat aan de slag met verschillende maaltijden. Het ene gerecht duurt vijf minuten, een ander gerecht duurt wel één hele dag. Je moet de klanten tevreden houden door ervoor te zorgen dat je altijd eten hebt wat geserveerd kan worden. Je klanten betalen voor de gerechten die ze eten. Je kunt vrienden die ook Café World spelen aannemen voor het serveren.

InrichtenDoor het eten wat je klaarmaakt verdien je muntjes goud waarmee je allerlei nieuwe spullen kan kopen. Je kunt zo je café uitbreiden, vloeren vervangen of een leuk behang uitzoeken. Ook kun je jouw looks aanpassen met de muntjes. Voor de inrichting en de gerechten die je maakt krijg je dus experience die weer nodig is om een level omhoog te gaan. Als je een level omhoog gaat krijg je ook weer speciale extra’s.

VerslavendAls je niets te doen hebt is deze game een erg leuke game om je tijd mee te verdrijven. Hij werkt dan ook erg verslavend. En als ik naar mijn friendslist kijk op Facebook, ben ik niet de enige die het virus opgelopen heeft. Niet alleen Café World wordt veel gespeeld, ook Farmville komt voorbij. De game neemt weinig tijd in beslag en het loopt ook gewoon door ondanks dat je er niet bent. Met een paar muisklikken kun je dan weer verder als je terug komt. Mocht je nog geen facebook account hebben, dan kun je naar de website Facebook gaan om een account te maken, waarna je de applicatie vanzelf tegen gaat komen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.