Officieel mogen vrouwen en mannen niet met hetzelfde geslacht trouwen in Australie. Anli en Laura vonden dit heel erg jammer en organiseerde daarom hun eigen huwelijk helemaal in de sfeer van Revolutionary Girl Utena.Bruid: Anli, data-analist Haar partner: Laura, ambtenaar

Anli links en Laura rechts

Locatie en datum van de bruiloft: The Old Stone House, NSW Australië – 5 september 2009 Wat maakte onze bruiloft geeky: We wilden een ceremonie die onze geeky kant weerspiegeld , romantisch, roze, en op hetzelfde moment diepgaand en zinvol. Onze ceremonie werd thema rond de video game Portal en de anime serie Revolutionary Girl Utena. Wij hebben veel geeky details opgenomen, van de tafel namen (Revolutie, Sierra, Katara en GLaDOS) tot de keuze van de muziek. We hebben ook verschillende traditionele elementen bewaard, zoals boeketten, jurken en bruidsmeisjes. Maar we beiden liepen we door het gangpad zonder begeleiding boeket gooien hebben we ook niet gedaan.

De bruiloftstaart

Ik heb veel details toegevoegd, met inbegrip van boeketten, centrepieces, bonbons, briefpapier en mijn hand-gemaakt korset, rokken en rok.

De prachtige jurken

Omdat onze bruiloft zo klein was, hebben we het dansen overgeslagen en speelde we met de genodigden Lupus in Tabula na het diner. We speelden Rock Band in plaats van een vrijgezellenfeest. En we liepen door het gangpad met een duister stuk muziek uit Utena. Omdat we niet legaal kunnen trouwen in Australië, hadden we een goede vriend en hij heeft geweldig werk geleverd als dominee. We hielden onze geloften geheim van elkaar tot de avond tevoren, maar een of andere manier hebben we allebei de angst die Laura’s heeft van spinnen te gestopt in elk van onze geloften.

De ringen

Veel van onze vrienden hebben ons geholpen, van het spelen van viool bij de ceremonie, het opzetten van versieringen, zodat wij werden gevoed, het nakijken onze geloften, ons rondrijden de dag ervoor en op onze katten letten. We droegen allebei een jurk alhoewel we die niet geheim hadden gehouden voor elkaar, we hadden fotoshoots samen voor de ceremonie en werden zelfs gekleed in dezelfde kamer! Laura hield haar roze haar, ik hield mijn bril op en op sommige foto’s staan op we op met onze DS.

De Utena cake toppers

Onze grootste uitdaging: We zijn hier bijna twee jaar mee bezig geweest en de locatie hadden we al anderhalf jaar vaststaan. Naarmate de grote dag dichterbij kwam waren we bang dat de mensen van de locatie niet zouden begrijpen wat ons beeld was voor onze grote dag. We waren erg bezorgd over het hebben van een adequate verwarming vele gasten zou reizen vanuit een warmere staat. We hadden ook problemen met het feit dat het niet lukte om de meubels te bestellen die we in ons hoofd hadden.

De tafelkaart en bonbon doosjes

Met goede communicatie was het ons toch nog gelukt om bijna alles te regelen. De locatie was bijna helemaal ingericht zoals we dat voor ogen hadden. Gelukkig waren de leveranciers erg geduldig en begrepen ze veel. We wilden namelijk al vroeg bevestiging hebben of alles ging lukken of niet en dat maakte alles minder stressvol. Wij hebben ook een plan b bedacht (bijvoorbeeld het zoeken naar alternatieve bronnen voor meubels en decoraties), die we gelukkig niet hoefde te gebruiken.

Nintendo DS spelen met de bruidsmeisjes

Mijn favoriete moment: Laura’s favoriete moment was dat ze mij naar haar toe zag lopen in het gangpad, terwijl onze lieve vriendin Katherine Hikari Sasu Niwa speelde op de viool. We hadden besloten dat ze als eerste en net als tijdens de repetitie was ik erg nerveus om als eerste te gaan. Echter, tijdens de ceremonie las ik als eerste mijn geloften.

Mijn favoriete moment was de zonsondergang fotoshoot na de ceremonie. Ik voelde me veel meer ontspannen nadat alles voorbij was, alles voelde heel goed en we hadden een heerlijke romantische wandeling samen in mooie tuin en hadden wat tijd alleen met elkaar en onze discrete fotograaf, Capturing Essence.

Nog even tot ik bij een save point ben…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.