Valentijnsdag komt dichterbij. Ook in World of Warcraft. Ook dit jaar is er een heus spektakel rondom de dag van de liefde. Het lijkt ernaar uit te zien dat Valentijnsdag in WoW in een nieuw jasje is gestoken. Lees verder voor alle ins en outs voor de Alliance!

Ik start mijn reis naar Stormwind, waar ik overal de Valentijnversieringen zie hangen. Op het plein bij de bank staan een aantal questgivers, een versierde boog en een goblin die me vertelt dat de guards stinken. Waarna ik vervolgens, als ik klaar ben met uitzoeken, getransformeerd word naar een goblin die automatisch begint te rennen. De bedoeling is dat je buiten Stormwind een pakketje afhaalt en dit vervolgens weer terugbrengt naar Inspector Snip Snagglebolt. Leuk aan sommige quests is dat ze daily zijn. Je kunt dus dagelijks de quests doen. Inmiddels heb ik een aantal quests gekregen waarbij ik wat bezoekjes moet brengen. Op naar de eerste, de koning van Stormwind.

Bij en andere quest moet je op zoek naar Snivel Rustrocket die zich verstopt heeft op een aantal plaatsen. Het was een mooie romance voor Marion Sutton die verliefd werd op Snivel. Helaas was Snivel niet de meest aardige man in Stormwind. Marion vraagt je nog om een kort gesprekje met hem te voeren. Maar hij is niet zo heel makkelijk te vinden. Na het rondrennen in Stormwind van hot naar haar ga je naar Crystalsong Forest waar je Crown sprayers en een Chemical wagon moet vernietigen. Bij ons op de server helaas lastig aangezien er meer horde is dan alliance en je als alliance schietschijf bent.

Ondertussen heb ik wel de koning van Stormwind verblijd met een mooie ketting. Bij alle quests krijg je love tokens als reward. Met deze tokens kun je spullen kopen zoals speciale parfums waardoor je spellpower krijgt of items waarmee je achievements kan halen. Maar ook een jurk of cupidopijlen. Maar niet alleen de koning van Stormwind moet je voorzien van een ketting. In elke alliance hoofdstad: Ironforge, Darnassus en Exodar moet je de leider van de stad voorzien van een ketting. Deze verzamel je door crown Sprayers te doden, waardoor dat je items krijgt om je ketting te maken.

Mijn laatste quest voor vandaag is een bezoekje brengen naar Shadowfangkeep. Dit als vervolg op het bezoekje aan Snivel Rustrocket. Speciaal voor dit event is er een boss geplaatst voor hogere level karakters. De bedoeling is dat je een boss verslaat in Shadowfangkeep. Een gevecht waarbij veel poisons hun werk doen. Uitkijken waar je gaat staan is een aanrader! Ten opzichte van vorig jaar is er toch het nodige veranderd. Je hoeft niet meer uren rond te slenteren in de grote steden. Ook kun je daily quests doen en nuttige dingen zoals potions kopen van je tokens die weer handig zijn in een raid! Mijn mening? Stukken beter, minder irritant! Happy Valentine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.