Zojuist hoor ik op de radio dat men graag een extra waarschuwing op games zou willen gaan publiceren. Het gaat dan om een waarschuwing waaraan mensen kunnen zien dat de game verslavend kan zijn.

Er word beweerd dat de game-industrie laks is bij het voorkomen van verslaving aan games. Het Rotterdamse onderzoeksbureau IVO heeft hier een onderzoek naar gehouden en er een artikel in Trouw over geschreven. Verslavende genres zijn games die je op internet kan spelen, World of Warcraft is ook een game die hierbij genoemd word. En daarom zou er een waarschuwing op games moeten komen. In Aziatische landen schijnt dat er al wel aangegeven word dat de game verslavend zou kunnen werken. IVO geeft aan dat men ook betere informatie moet geven over de risico’s van een gameverslaving en waar mensen zich kunnen melden als ze een gameverslaving hebben opgelopen. In Nederland zijn er zo’n tienduizenden gameverslaafd. Het merendeel is man, twee procent hiervan is vrouw. De verslaving kan ernstige gevolgen hebben, het verliezen van hun gezin of relatie, zichzelf verwaarlozen en niet meer slapen.Vanuit de game-industrie is er gereageerd op het onderzoek, dat deze waarschuwing toch geen zin heeft.

wrote
“Het zijn meestal heel kwetsbare mensen die sowieso vatbaar zijn voor verslavingen en moeilijk gedrag vertonen. Zij weten geen maat te houden”, aldus de zegsman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.