Konami kondigt vandaag aan dat ze deze maand Karaoke Revolution zal gaan uitbrengen voor de PlayStation 3 en de Nintendo Wii. De Europese versie krijgt een hele nieuwe tracklist van maar liefst gelicenseerde nummers!

Karaoke Revolution onderscheidt zich naar waarschijnlijkheid toch van de andere zing games voor de consoles. Konami geeft aan een geheel nieuw en zelf ontwikkeld softwaresysteem ontwikkeld te hebben dat de toonhoogte, juiste uitspraak en ritme van de speler kan meten. De muziek die de game bevat zijn een aantal klassiekers, zodat jij je paps en mams ook uit kunt dagen met liedjes van David Bowie, Rod Stewart of de Jackson 5. Of neem je het liever op tegen je leeftijdsgenoten die ook de nummers van Lady Gaga of Rihanna kennen, dan is dat ook mogelijk. Er is voor elk wat wils. De basislijst bevat 75 gelicenseerde nummers inclusief de bovenstaande artiesten, maar hier kan je ook nog eens ‘I Kissed a Girl’ van Katy Perry, ‘Smile’ van Lily Allen en ‘7 Things’ van Miley Cyrus aan toevoegen. Andere klassiekers zijn nummers uit de jaren ’80 en ’90.

Je kan je eigen optreed locatie aanpassen zoals jij graag op zou willen treden. Verander de omgeving en je karakter om een ultieme show neer te zetten. Je kan je eigen rockstar creëren of je avatar aankleden. Naast een Solo Career mode is er ook nog een uitgebreide multiplayer-modus waar je het tegen 16 andere zangers en zangeressen op kunt nemen. In de multiplayer-modus is het mogelijk om je niveau aan te passen en een stapje verder te gaan en de microfooninstellingen van je tegenstander te wijzigen en je eigen winkans te vergroten.

Screenshots van de Wii

De Nintendo Wii versie zal verkrijgbaar zijn met een gebundelde microfoon of als losse game. Voor de PlayStation 3 gebruikers is er nog een kleine toevoeging als ze gebruik maken van de PlayStation Eye om zichzelf te zien op een groot LCD scherm tijdens het optreden. Daarnaast zal er na de release extra DownLoadContent (DLC) beschikbaar gesteld worden.

Screenshots PlayStation3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.