De vierde editie van GameKings Live is net achter de rug en wat heb ik weer genoten. Dit jaar werd dit spektakel niet in Delft gevierd, maar in de MustSee bioscoop in Breda. Een evenement waar elke gamer eens moet zijn geweest. Maar wat heb ik nu eigenlijk allemaal gezien?

Ik denk dat iedereen wel eens heeft gehoord van GameKings Live. Voor diegenen die geen idee hebben waar ik het over heb, geef ik even een korte uitleg. GameKings Live is een exclusieve previewshow waar publishers samen met de Gamekings de nieuwste games zullen presenteren. Je krijgt niet alleen de trailers te zien, ook wordt er live gegamed! Na afloop van elke demo is het tijd voor de Q&A, oftewel de vragenronde. In de pauzes en na afloop kan er normaal gesproken gegamed worden in de foyer, maar dat was nu helaas niet het geval.

Eindelijk konden we naar binnen.

De line up van de te bekijken games was zeker niet mis. Echte toppers werden geshowd en live gespeeld. Zo hebben we een kijkje kunnen nemen in Heavy Rain, waarin je o.a. een vader volgt die op zoek is naar zijn ontvoerde zoon. Het speciale aan deze game is dat je zelf bepaald hoe het verhaal loopt. Ren je weg voor de politie, of is het toch al een verloren zaak en laat je je arresteren? Alle keuzes hebben invloed op het verhaal, waardoor je de game op talloze manieren kunt uitspelen. Ook Kratos was weer aanwezig in God of War III. Hij liet zijn fighting skills zien, die erg verbluffend waren. Grote titanen maakte hij zo een kopje kleiner. De in Japan súper populaire game Monster Hunter Tri komt nu ook naar Nederland. In deze RPG ga je, zoals de titel al aangeeft, op monsters hunten. Je vangt de wezens en gebruikt ze daarna voor voedsel of het maken van nieuwe wapens en uitrustingen. Of de mensen hier ook in slaapzakken voor de winkels gaan liggen om de game te scoren betwijfel ik, maar de Wii-bezitters kunnen zich hier zeker mee gaan vermaken.

Mijn compagnon

Velen waren onder de indruk van Metro 2033, waaronder ik zelf. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf soms nogal schrok, waar de jongen naast me de grootste lol om had. In de game bevindt je je in het Russische metrostelsel. Het speelt zich af in de toekomst, wanneer de mensheid bijna is uitgeroeid door een aantal nucleaire rampen. Nou is er nog een probleem, er blijken namelijk monsters in de metrogangen te zitten. Aan jou de taak om in deze ‘horrorwereld’ te overleven. Er werd weer flink wat afgeknald in Battlefield Bad Company 2. De B-company gaat de strijd aan met de vijand in kleine dorpjes, de jungle en de ijzige bergtoppen. Het draait hier vooral om teamwork en er zijn weer vele voertuigen beschikbaar, zoals tanks. Van Red Steel 2 is het meeste blijven hangen, wat vooral door de presentatie van creative director Jason VandenBerghe komt. Hij maakte voortdurend grapjes en nam geen blad voor de mond. Gewapend met zijn zwaard en (wandel)stok ging hij helemaal los in deze game, die beduidend beter gaat worden dan zijn voorganger. Een tof kenmerk van deze game is de mogelijkheid om kogels af te weren met je zwaard en natuurlijk de Wii-dame, die alle controls uitlegt van de game. De verrassendste game is voor mij Singularity, die mijn aandacht het beste wist te trekken. In de game heb je de mogelijkheid om de tijd te manipuleren. Met de zogenaamde TMD (Time Manipulation Device) kun je vijanden en objecten verjongen en verouderen. Je kunt bijvoorbeeld een vijand zodanig verouderen, dat deze in as opgaat. Ook een leuk kenmerk van de game is de mogelijkheid om een kogel te volgen en te besturen, zo kan de kogel bijvoorbeeld om een muurtje heen om de vijand alsnog te raken. Echt een toffe game die ik zeker in de gaten ga houden.

Een ander onderdeel van de show is de Phat or Fucked quiz, waar je als winnaar of verliezer uit de bus komt. Er werden telkens twee mensen uit het publiek gehaald die ‘vette shit’ konden winnen, of iets minder blij naar huis gingen met ‘neppe shit’. Zo werd er een meisje ‘blijgemaakt’ met een omaonderbroek, terwijl haar tegenstander een groot goodiepakket kreeg. Veel hoefde je overigens niet te doen voor deze quiz. Gameking Dennis gooide een muntje, diegene die het eerst beneden stond mocht kiezen voor kop of munt (dit ging overigens niet altijd even goed, aangezien Skate niet zo goed wist welke kant kop of munt was..). Als hij het goed had geraden mocht hij een envelop kiezen, of voor safe spelen en een Gamekings shirt meenemen.

Deze versie van GameKings Live was beduidend kleiner dan die van voorgaande jaren, wat ook door de grootte van de zaal komt. Maar dit kon de pret niet drukken. Er zijn vele vette beelden vertoond waar anderen helaas tot op de release moeten wachten. Een grote teleurstelling was voor mij het feit dat er geen games gespeeld konden worden. Ik had gehoopt dat ik wat kon knallen in Metro 2033 of met Kratos tegen titanen kon gaan vechten. Toch ben ik weer een leuke ervaring rijker en gewapend met mijn gekregen goodies ging ik tevreden naar huis. En jahoor, ze hadden gelijk: dit speciale bioscoopbezoekje zal ik niet zo snel meer vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.