Vandaag in Casual Friday staat shoppen op de voorgrond, and I love to shop! Zoals de titel al een beetje doet vermoeden, creëer je hier je eigen winkelcentrum. Het lijkt op het oog een eitje, maar je moet er ook marketing technisch bij nadenken.

Je gaat van de ene locatie naar de andere, want ineens zijn de winkelcentra toe aan een opfrisbeurt. In het begin is alles klein en ga je naar grotere locaties toe en krijg je ook meer shops tot je beschikking om te plaatsen. Je speelt ondertussen van alles vrij om snel nieuwe shops te bouwen. Meer bouwers aan te nemen en bakken met geld te verdienen. De omgeving ziet er over het algemeen gekleurd uit en het muziekje klinkt erg winkel muziekachtig.

Zo ziet het er in het begin uit, een vooraanzicht van een winkelstraat waar je gebouwen plaatst. Het kan voorkomen dat er al een shop aanwezig is en je moet zorgen dat het er aantrekkelijk uit komt te zien zodat er meer bezoekers op af komen. In eerste instantie heb je een schoenenwinkel en kledingwinkel tot je beschikking. Als je teveel van beide plaatst trekken de shoppers weer weg. Verder breid je uit met verschillende shops naar onder andere een juwelier en parfumerie om daarna nog meer variatie te kunnen plaatsen.

Elke level heb je een doel voor ogen. Een gewone level score en voor de bikkels ook nog een expert doel. Als je die laatste ook weet binnen te slepen krijg je meer geld om nieuwe shops te bouwen, werknemers aan te nemen en verder te groeien. Ook verdien je Store Credits waar ik later op terug kom. Het is soms lastig om je doel te halen, je hebt beperkte tijd en beschikking over je werknemers.

In de game kan je ook trofeeën verdienen die in een kast op je kantoor komen te staan. Je kan er dan mooi naar kijken en een target zetten op een nieuw doel. De locaties zijn telkens wisselend en het aanbod van shops uitgebreider. Uiteindelijk bouw je ook verschillende entertainment panden voor je bezoekers vol en kan je een speelgoedwinkel maken en ga zo maar door.

Al eerder warden de Store Credits genoemd, hier kan je zelf mee shoppen! Je kiest er nieuwe outfits voor je gamekarakter die weer gelinkt zijn aan de verschillende shops die er gecreëerd worden. Een win-win situatie, hard werken en dan zelf lekker shoppen!Mocht je deze time-management game ook eens willen proberen? Ga dan naar de website van bigfishgames om hem te downloaden. De game is ook voor de MAC gebruikers onder ons. Wil je de volledige versie hebben, dan betaal je $ 6,99.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.