Een instrument leren spelen is nog nooit zo leuk geweest. De game Music voor de DS leert je spelenderwijs de basis van muziek in het algemeen. Je hebt geen last meer van vervelende leraren, en toch kun je op een leuke manier het vak muziek leren. Lees verder voor meer info.

Music is een educatieve game die je begeleidt tijdens de eerste stappen van je muziekcarrière. Je wordt geholpen door Shiro Tsuji, een bekende Japanse muziekleraar. Je leert via 21 verschillende lessen de basis van muziek in het algemeen. Deze lessen leren je o.a. op een leuke manier om te gaan met ritme, geheugen en muzikaal gehoor. Als je dat allemaal onder de knie hebt, kun je je vaardigheden laten horen door verschillende instrumenten te bespelen.

In de lessen leer je bladmuziek lezen. Je leraar legt eerst de instructies uit, die je daarna in kleine oefeningetjes moet toepassen. Als je een les goed afrond, verdien je punten. Met die punten kun je nieuwe bladmuziek kopen.

De kennis die je tijdens de lessen hebt opgedaan, kun je laten zien in een voorstelling. Je voert de liedjes uit op een piano. Er zijn drie moeilijkheidsgraden: makkelijk, normaal, of moeilijk. Je wordt beoordeeld door een jury, waardoor je ook meteen kunt zien of je vooruit bent gegaan of niet.

Om je vaardigheden te verbeteren kun je 4 grappige minigames spelen. Het gaat om: Balloon Pop, Conveyor Belt, Mistaken Key en Quick Note ID. Hier leer je je kennis toe te passen en je ritmegevoel en je coördinatie te verbeteren. De spelletjes speel je met je stylus.

Je hebt geen muziekleraar meer nodig, want met Music kun je je eigen leerschema maken. In de kalender kun je aangeven welke lessen je al hebt gedaan en welke je wanneer wilt gaan doen. Zo kun je in een oogopslag checken of je nog op schema ligt.

Mocht je nog niet bekend zijn met alle muziektermen, dan kun je de terminologie raadplegen. Ook kun je jezelf laten testen, om te kijken of je alle begrippen begrepen hebt. Je krijgt dan vragen met 4 mogelijke antwoorden, je dient het goede antwoord binnen 30 seconden aan te klikken.Ben je nieuwsgierig geworden naar de game? Bekijk dan hieronder de trailer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.