Het komt blijkbaar regelmatig voor dat spelers van online games gehackt worden. Op de één of andere manier kan diegene onvoorzichtig zijn geweest met login gegevens en iemand anders maakt er misbruik van om je hele inventaris leeg te roven en dan heb je niets meer. NCsoft waarschuwt de spelers van AION nog eens extra voor en geeft ook een aantal tips.Het is natuurlijk erg vervelend als mensen het op jouw spullen die jij ingame hebt verzameld hebben voorzien. Bij NCsoft hebben ze daarom een brief geschreven aan de AION community hoe ze hun computer en hun account beter kunnen beschermen. Wellicht hebben andere online spelers hier ook wat aan…In een brief op de AION website is Scott Jennings gevraagd om het te hebben over de ‘Real Money Trading’ (RMT) waarin bedrijven het op jouw gaming account hebben voorzien. Hij noemt het zelfs een oorlog die ze voeren tegen dit soort organisaties.

Daarnaast staat er een link in deze brief die je doorstuurt naar een Account Security FAQ (frequently asked questions) waarin je nog eens een hele lijst met tips kan vinden: Lijst met tips. NCsoft geeft daarin aan dat je als speler ook erg voorzichtig om moet gaan met je account gegevens en dat zij niet alleen verantwoordelijk zijn voor deze veiligheid. Ze zijn niet verantwoordelijk voor wat de mensen binnen en buiten de game doen.Om je computer extra te beschermen kan je de volgende tips opvolgen:

NCsoft wrote
To keep your account secure means that you are doing a number of things to protect it:• Keeping your user name and password to yourself; never sharing your password with others, including NCsoft staff.• Using good judgment on how you communicate in-game and out-of-game.• Protecting your computer system from being accessed by others (hacked).• Protecting your computer system from viruses.

Als je onvoorzichtig bent geweest met je gegevens, dan kan een hacker de volgende dingen doen:

NCsoft wrote
In terms of your game account, a hacker accessing your information could:• Transfer in-game property to other characters (namely theirs).• Delete any or all of the items on your character.• Convince your friends in game to allow the user in the account to “borrow” (steal) items or money.• Delete your main or other characters.In games such as Lineage or Lineage 2, a hacker could also repeatedly kill your character, causing him to level down, or repeatedly kill other characters to make your character “go red.”

NCsoft kan je alleen beschermen in de game zelf, alleen niet voor de dingen die jij er buiten uitspookt. Raadzaam is dan ook om niet mee te werken aan acties om extra geld in de game te gaan kopen. Als je in een community speelt met verschillende mensen en je registreert je op een forum, zorg er dan voor dat je account gegevens anders zijn, dus een ander wachtwoord, zodat ze niet via deze weg jouw gegevens kunnen ‘jatten’. Vaak werken deze hackers via IP’s en NCsoft heeft een lijstje op de site gezet hoe mensen aan je IP adres kunnen komen:

NCsoft wrote
• Bulletin Boards (posts may include your IP address)• Instant messaging/chat programs• IRC chats• Direct link Internet games (FPS, RTS)• File sharing programs

Ook hierbij is het dus belangrijk op te passen wat je installeert en of je de persoon wel/niet kan vertrouwen.Ook hebben we hier op de website wel te maken gehad met leden waarvan hun gaming account is gehackt. Een laatste tip van Female-Gamers is dan ook, let erg goed op als je een mail krijgt niet zomaar je login gegevens in te voeren als je naar een website doorgestuurd wordt.Er staan nog meer informatieve dingen op de Account security FAQ website hoe je om kan gaan met virussen en je hier tegen kan beschermen. Het is veel informatie, maar blijkbaar nodig om duidelijk te maken aan de online gamers dat je dus extra voorzichtig om moet gaan met je account gegevens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.