De doos van Pandora is een oude mythe die je in veel games terugziet. In Vampire Saga Pandora’s Box is het net wat anders, het spel draait hier namelijk niet om een doos, maar om een vervloekt schip: de Pandora.

Het eerste deel van het verhaal speelt zich af in 1950. Tyler Ward krijgt een verontrustend telefoontje van zijn opa, die denkt dat hij een vrouw heeft vermoord. Tyler gaat meteen naar zijn opa’s huis toe. Als hij daar aankomt, is het een grote zooi. Zo zijn o.a. de traptreden gemold, is de elektriciteit doorgesneden en liggen alle spullen waar ze niet horen. Één kamer is geblokkeerd. Daar schijnt het lichaam van de vrouw in te liggen. Tyler mag er niet komen voordat hij een verhaal heeft gehoord over het vervloekte schip de Pandora.

Tylers opa neemt je mee terug in de tijd en laat je als hem zelf (Matthew Ward) spelen. Matthew reist mee met een vrachtschip om aan het geweld van de Spaans-Amerikaanse oorlog te ontsnappen. Hij raakt bewusteloos en wordt later weer wakker met duistere grafkisten om zich heen. De bemanning is verdwenen, hij heeft rare visioenen en heeft het idee dat hij wordt achtervolgd. Wat is er toch allemaal aan de hand? Dit is waar jouw grote avontuur begint.

Je doel is om te ontsnappen en alle mysteries rondom het schip op te lossen. Hoe komt het bijvoorbeeld dat de kapitein op de bodem van de oceaan ligt? En waarom ligt er een dode man in het reddingsbootje? Dit en nog vele andere mysteries ga je onderzoeken door zoek en vind plaatjes op te lossen en de voorwerpen die je daarbij krijgt te gebruiken. Ondertussen zorgt de muziek voor de juiste sfeer. Zo hoor je bijvoorbeeld voetstappen in de verte en het zachte gekraak van een schip.

De moeilijkheidsgraad van de puzzels is precies goed. Ze zijn niet te makkelijk, maar ook niet onmogelijk om op te lossen. Je speelt geen race tegen de klok, je mag dus overal zo lang over doen als je wilt. Als je een bepaald voorwerp écht niet kan vinden, kun je een hint vragen. Dit doe je door op de klok onderaan in het beeld te klikken. De klok laadt zich na een tijdje weer op, zodat je later nog een hint kunt vragen.

De game is zeker een aanrader als je van zoek en vind spelletjes houdt. Ik zat zelf soms met mijn handen in het haar, omdat sommige voorwerpen echt onvindbaar lijken. Je kunt de game voor een uur testen, daarna kun je hem hier voor maar €6,99 kopen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.