Eigenlijk zijn time-management games niet ontspannend, ze zijn best stressvol om alle klanten op tijd te helpen en de boel op te ruimen. Voor jullie heb ik Lovely Kitchen gespeeld, of het allemaal zo ‘Lovely’ is als de titel aangeeft…

Deze game draait om de keuken, je restaurant en je klandizie. Je hebt een restaurant, klanten komen langs die je dan naar een lege stoel sleept. Vreemden kan je gewoon bij elkaar aan tafel zetten, in deze game maakt dat dus niets uit. Ze willen iets bestellen en dat ga jij voor hun halen. Je bedient ze tot ze geld in hun denkwolkje hebben staan, dat ga je innen en klaar ben je met deze klant, op naar de volgende. Elke klant heeft een groene smiley boven zijn of haar hoofd. Deze staat in contact met hun humeur. Als ze te lang moeten wachten, gaat deze geel worden en krijgt de serveerster meer snelheid om de bestellingen af te ronden. Je wilt natuurlijk geen boze klanten, die uiteindelijk weg kunnen lopen.

In Lovely Kitchen zijn er twee verschillende speelopties, Casual game (makkelijk) en Simulation (expert). In de makkelijker versie heb je iemand die je in de keuken helpt en die de grote bestellingen op zich neemt. In de expert optie moet je dat er ook zelf nog even bij doen. Dan is het meer stressen en heen en weer rennen. In de loop van de game leer je steeds meer gerechten die in de keuken gemaakt moeten gaan worden. Als je start met de casual game, krijg je een uitleg hoe alles werkt.

In elke level krijg je een doelstelling. Bijvoorbeeld, 2 van de 4 kanten die tevreden moeten zijn maar ook een minimaal bedrag dat je moet gaan verdienen en een expert bedrag, wat optioneel is kan verdienen. Hoe meer geld je verdiend, hoe eerder je bij je doel komt en door kan spelen naar het expert doel. Na een aantal levels krijg je de optie om je restaurant wat te pimpen. Om eerlijk te zijn is het geen superverbetering, maar wie weet zal in de verdere verloop van de game het er wel iets beter uit komen te zien.

De game is zeker leuk om te spelen als je van deze genre houdt natuurlijk. Proberen kan altijd, je hebt een uur om hem te testen. Daarna is hij voor maar $6,99 ook te koop.Speel ook: Lovely Kitchen

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.