Facebook games zijn in opkomst. Elke dag komen op de bekende social networking site weer tientallen games erbij. Speciaal voor jullie heb ik vandaag een van deze games onder de loep genomen, namelijk Farmville. Howdy Farmer!In Farmville verruil je het drukke stadse leven voor een rustig leven op het platteland. Daar bouw en onderhoud je je eigen boerderij. Je kunt zelf kiezen wat voor soort boerderij je besluit te gaan runnen. Jij hebt de gehele regie in handen. Je kunt onder andere groente en fruit verbouwen, bomen planten en vee houden, of een combinatie van al deze opties.

Je begint Farmville erg klein. Je krijgt een lap grond met daarop 6 stukjes landbouwgrond waar speciaal voor jou al wat groente en fruit staat te groeien. Hoe lang een bepaald gewas groeit verschilt. Je kunt in de ‘Market’ nieuwe zaadjes kopen en die weer planten op een nieuw stuk landbouwgrond, wat overigens zo bijgemaakt kan worden door te ploegen.

Als je gewas volgroeid is, oogst je het waarna het automatisch wordt verkocht. Pas wel op, je gewassen kunnen ook verdorren! Meestal duurt het 2 keer de tijd die het gewas nodig heeft om te groeien, voordat het verdort. Door het stukje grond weer te ploegen kun je weer nieuw zaad planten.Naast gewassen kun je ook bomen kopen voor fruit. De bomen groeien vanzelf en rotten niet! Ook kun je dieren houden, zoals kippen, waarvan je de eieren kunt verkopen. Alles met een simpele druk op je muisknop!

Een boerderij is zo leuk als er geen decoraties of gebouwen zijn. Deze bemachtig je door ze te kopen in de Market. Als je eenmaal genoeg Farmcoins hebt verzameld kun je hekken kopen voor je dieren, een huis voor je poppetje of leuke seizoensdecoraties. Alles om je boerderij uniek te maken.

Voor bepaalde acties, zoals ploegen en planten, krijg je ook ‘experience points’. Door een bepaald aantal punten te verzamelen ga je een level omhoog, waardoor je nieuwe zaden, gebouwen of decoraties vrijspeelt. Daarnaast krijg je per gestegen level FarmCash, waarmee je exclusieve dingen kunt kopen. Ook kun je door bepaalde dingen te doen lintjes, oftewel Ribbons, verdienen. Als je bijvoorbeeld 15 fruitgewassen oogst, krijg je een lintje. Deze lintjes leveren je weer extra Farmcoins en experience points op.

Het leuke aan dit alles? Je kunt het delen met je Facebook vrienden als zij ook Farmville spelen. Als jij een lintje verdient, kun je dit publiceren op je Facebook, waardoor je vrienden óók extra Farmcoins kunnen krijgen.Je kunt elkaar ook gratis cadeau’s sturen, die je kunt gebruiken op je boerderij. Stuur bijvoorbeeld een kip of een appelboom naar je vrienden!Je vrienden kunnen daarnaast ook je buur worden, zodat je hen kunt helpen op hun boerderij!

Farmville is een leuk spelletjes waarin je helemaal kunt opgaan. Zelfs de mensen die eerst keihard riepen nog liever hun hand in het vuur te houden dan dit spel spelen, waren later bij mij aan het bedelen voor gratis Farmville cadeau’s. Een groot voordeel aan Farmville is dat je niet elke dag hoeft te spelen om succesvol te zijn. De gewassen duren soms 4 dagen om te groeien, ideaal dus als je het soms erg druk hebt.Vooral het delen van je activiteiten op je boerderij met je vrienden geeft een extra dimensie aan het spel. Wie heeft bijvoorbeeld als eerste het vierde lintje voor een bepaald onderdeel?

Farmville is geheel gratis te spelen via Facebook. Als je extra FarmCash wil, moet je er helaas wel voor betalen, maar over het algemeen is dit niet nodig (tenzij je speciale dingen verzamelt).Link naar FarmvilleLink naar Facebook

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.