Nog voor Firstlook en het HME bestonden, vond één van de grootste Nederlandse game-evenementen jaarlijks plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. We spreken hier natuurlijk over de Gameplay. Sinds dit evenement is gestopt, nam echter Firstlook deze taak over in Amsterdam en kwam het HME voor multimedia, dus niet alleen gaming, in Utrecht.Het weekend van 26 t/m 29 oktober vond alweer deze tweede editie van het HME plaats. Het eerste wat ons opviel was de lege, kale sfeer die er rondhing. In de eerste instantie namen we aan dat dit kwam omdat het nog vroeg was en deels hadden we hier gelijk; later op de dag werd het inderdaad wat drukker. Helaas was het echter niet druk genoeg om een gezellige sfeer te hebben, en een groot deel van de bezoekers bevond zich in het wat technische gedeelte. Het gedeelte wat ons toch wat minder aansprak. Hoewel het evenement wel erg groot is, is er maar weinig te doen omtrent gaming. En wat er dan te doen was betreffend gaming, is eigenlijk allemaal oude koek. Modern Warfare 2, Assassin’s Creed 2, Ghostbusters, New Super Mario en een hoop Counterstrike, we hebben het grotendeels allemaal eigenlijk al een keer gezien of gespeeld.

Nee, als het op gaming aankomt moest het HME het wat ons betreft toch grotendeels hebben van de Backgames stand. De Backgames stand was dan ook een groot pluspunt voor ons. Hier konden we namelijk weer oude, olskool games spelen en daarbij gelijk herinneringen opdoen. Van die lekkere oldskool Sonic, Donkeykong tot van die oude arcadekasten, of misschien wel een racer met wiel en al. Daarnaast stond er op deze stand ook nog een redelijke vitrine om oldskool games en gear te checken. Een positieve verassing dus.

Over originele content gesproken, ook de landmacht had zijn stand op het HME. Hier werd gedemonstreerd hoe soldaten gebruik maken van virtuele games om hun vaardigheden en tactieken op te krikken. Erg leuk om te zien, maar nog leuker om mee te doen! Helaas namen wij pas wat later het initiatief hier een kijkje te nemen, en waren de inschrijvingen voor deelname al vol.

Nog een positief punt van het HME is het aantal boothbabes. Dit waren er namelijk gelukkig maar weinig en de boothbabes die er stonden, waren gelukkig toch wel fatsoenlijk gekleed. Helaas gamen ook de boothbabes van het HME grotendeels niet.

Onze tocht op het gamingsgedeelte van het HME eindigde bij een ESl Counterstrike wedstrijd.

Wat betreft het andere gedeelte staat er een erg grote markt op het HME, waar allerlei media te koop staat; van DVD’s tot printers, voor een redelijke prijs. Ook wordt hier een veiling gehouden. Deze was erg populair onder de bezoekers. Integendeel; gezien het enthousiasme en de drukte van de veiling, leek het net een goodiehunt! Iets wat trouwens niet echt aanwezig was op het HME, wat misschien ook wel de drukte verklaarde van die ene goodiehunt op de PU stand waar het er ook redelijk lomp aan toe ging. Nog een leuke toevoeging aan het HME is de ‘race simulator’. Zelf zijn wie hier echter niet in geweest.

Verder werd er nog een uitgebreide powerpoint presentatie gegeven betreffende; ‘hacken in de praktijk’. Dit kan natuurlijk eigenlijk niet he, op een multimedia evenement! De powerpoint was ons dan ook een echte tegenvaller. Nog schandaliger was echter de drukke menigte die deze presentatie wilde bijwonen. Zonde!Conclusie: Het HME was voor ons toch een redelijke teleurstelling; het merendeel van de games hadden we al gecheckt en die gezellige beurssfeer die je bij de meeste andere (game)evenemten hebt ontbrak. Gelukkig waren er oldskool spellen en een leuke demonstratie van het leger aanwezig om dit nog enigzins te composeren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.