Jeetje, wat is dit jaar als een speer voorbij gegaan. Veel nieuwtjes over verschillende games, de nodige reviews en van alles nog meer. Ik ben ‘even’ het archief ingedoken om de hoogtepunten er een beetje uit te vissen.Het was natuurlijk wel een roerig jaar, zo met de krediet crisis, vele ontslagen en overnames onderling bij de gamebedrijven. Maar ook veel game nieuws, op hoeveel staat de teller qua muziekgames? Of fitnessgames? Ik ben de tel in elk geval kwijt. Zo kwamen er ook leuke promotiedagen voor games voorbij en eigenlijk gewoon teveel om op te noemen…

Onze eerste review van 2009 was van de PC game, Emily’s Thee Tuin. Na de thee tuin is Emily weer in nieuwe avonturen terecht gekomen. Inmiddels zijn er heel veel reviews door ons geschreven, voor verschillende platforms en zullen we dit natuurlijk ook voor jullie blijven doen!Ons ‘Knappe gamepersonages artikel’ heeft aardig wat watertanden momenten opgeleverd. Het was lastig om samen te stellen. Maar geeft ons ook meteen weer een mogelijkheid om eens te kijken of er verder in 2009 nog een aantal ‘lekkertjes’ zijn bijgekomen. Eigenlijk de enige meidenclan, LowLandLions, stoppen ermee. Tot op de dag van vandaag was dit het in de voor de Online eSports Counter-Strike Female teams. Voor zover wij weten zijn er maar enkele fanatieke Counter-Strike meiden, die in een Duits team spelen. Hopelijk weet de toekomst ons weer wat meer op de kaart te zetten binnen de eSports. We stuitten op de website waar de gamers van het vrouwelijk en mannelijk schoon elkaar kunnen ontmoeten. De website is in Engeland opgezet, wie weet kom jij er de man of vrouw van je leven op tegen.Hebben we ons creatief weten te uiten, om een paar wallpapers voor jullie te maken. Deze zijn in ons download gedeelte te vinden (helemaal onderaan op de website). Het is vast wel een goed idee om in 2010 met een nieuwe voorraad te komen.

We hebben een nieuw idool! Heather, die mee heeft gedaan aan de Amerikaanse versie van Next TopModel, is ook dol op gamen! Ze is na haar debuut in de televisieshow naar de opleiding Video Game Design gegaan, in Illinois.Onze Miranda is uitgekozen om deel te nemen aan het F.E.A.R. 2 Live evenement in Engeland. Miranda heeft haar ervaring van het evenement ook met ons gedeeld. Sta ik met mijn snufferd in de Flair. Onder het kopje “Zij heeft Flair”, vertel ik over mijn ‘gamecarrière’ en natuurlijk over Female-Gamers! Leuke promotie voor Female-Gamers.Een Female DDR (Dance Dance Revolution) evenement in het zuiden des lands. Ook daar heeft de pers ons weten te vinden en staan we in het Limburgs Dagblad. Meer informatie over het evenement, hoe de dag is verlopen en wie er heeft gewonnen is ook nog eens terug te lezen. Ook in februari weet Madam Tussaud ons gamers te verrassen met een toch wel bekend gamekarakter. Master Chief was namelijk aan te raken tot 15 april 2009. Iemand die dit heeft gedaan?

In maart maken we kennis met Leonie. Zij schrijft vanaf deze maand regelmatig een column over haar leven en dan vooral zo rondom het gamen. Ze beleefd een hele hoop lollige dingen, het ene spraakmakender dan het ander, maar zeker leuk om te lezen. Bekijk hier nog even haar eerste column: [url]Die arme DS[/b].Ook maken we deze maand kennis met de film, “Beyond the Game”. Warcraft 3, topspeler, Manuel ‘Grubby’ Schenkhuizen speelt hier onder andere een hoofdrol in. Miranda heeft voor ons de film bezocht en haar bevindingen gedeeld. Jaarlijks vind het Wereld Kampioenschap gamen onder de naam Electronic Sports World Cup plaats in Frankrijk. Alleen dit jaar kwam er in maart het bericht dat wegens de kredietcrisis, de grote finale uitgesteld zou worden. Niet veel later werd bekend dat er helemaal geen finale meer zou komen en we dus afscheid van het evenement der evenementen moesten gaan nemen. De GameKings kwamen met een nieuw concept, GameKings Live. Tijdens deze preview show kon je alvast de sneak previews van de nieuwste games bekijken. Ook Female-Gamers was bij deze previews aanwezig. Het is nog niet bekend of de heren van GameKings dit concept in 2010 voort gaan zetten.

Wij openen een .COM variant. Die zich ook iets meer richt op de eSports. Alleen moet ik hierbij ook eerlijk bekennen, dat de .com website minder updates heeft dan hier op de Nederlandse variant!

Deze maand kwam Lisa met een waslijst met wat game afkortingen eigenlijk betekenen. Het kan voorkomen dat je even niet meer weet wat een TPS, of RTS is, dan is hier de oplossing. Niet veel later kwam er het nieuwtje dat het woord ‘Noob’ wellicht als miljoenste Engelse woord in het woordenboek zou worden opgenomen.Ook heeft het twittervirus ons in de greep genomen. Vele nieuwtjes die wij publiceren zijn ook te volgen via twitter. Zo ben je altijd op de hoogte.

Deze maand start met de E3 die Lisa enigszins uit haar slaap houd, omdat ze tot laat op is om de laatste bekendmakingen te volgen. Op 1 juni, 2 juni en 3 juni staat Female-Gamers dan ook volledig in het teken van dit grootse evenement.Yvonne en ik verschijnen in de Vriendin. Niet alleen met een stukje tekst om Female-Gamers en onszelf als game(st)ers te promoten, maar ook met een hele grote foto!! Weer goede promotie voor Female-Gamers, ik hang nu bij verschillende mensen op hun prikbord op het toilet… Hmmz…We hebben ook meegedaan met de FuckGameKings actie. Nergens stond in de regels dat je niet al een bestaande website mocht hebben, dus gewoon maar doen of je gek bent en meedoen. Meer over deze wedstrijd, verderop in dit artikel.

Deze maand stond in het teken van ons tweejarig bestaan! Niet alleen vierden wij dit met onze lezers, ook de GameKings kregen hier wat van mee en hebben voor ons een shirt gesigneerd. Alleen is dit ergens in de post fout gegaan en hebben we dit shirt nooit in handen gekregen.Halverwege het jaar hebben we eens bekeken welke artikelen er het beste gelezen werden op de website, best leuk om te zien wat het populairste was toen. Of dit nog zo zal zijn? Wie weet doen we binnenkort nog eens een overzichtje. Deze maand werden wij ook door de GameKings besproken, omdat we meededen in de FuckGameKings actie. We hebben aan hun opmerkingen gewerkt en staan altijd open voor op/aanmerkingen met betrekking tot de website natuurlijk. Nog net op de valreep is het evenement Campzone, DE LAN die buiten gehouden word. Danielle is eigenlijk elk jaar aanwezig en heeft voor ons een dagboek bijgehouden. Haar dagboeken; Dag 1, Lannen @ CampZone, Bingo Middag en Wokken, IJsjes, en lek luchtbed. Uiteindelijk kwam onze Leonie ook nog een nachtje slapen en heeft hier ook een dagboek van bijgehouden; CampZone voor één nacht, deel 1, deel 2 en deel 3.

In de zomer is het vrij rustig geweest met verschillende nieuwtjes en artikelen, maar toch een prachtig nieuwtje van onze nummer één gamer Manuel ‘Grubby’ Schenkhuizen. Tijdens een toernooi tijdens Blizzcon 2009, eigenlijk na zijn toernooi, heeft hij zijn vriendin Cassandra ten huwelijk gevraagd.

De uitslag van de FuckGameKings actie, wij zijn TWEEDE geworden! Iedereen super bedankt voor jullie stemmen.

BNN is gestart met de zoektocht voor deelnemers voor het gamersvak tijdens de IQ test van 2010. De oproep heeft op de website gestaan, hopelijk hebben er een hoop meiden gereageerd!Ook hebben wij onze vrouwelijke Gameheldinnen eens op een rijtje gezet. Ze zijn stoer en zeker pittig!De film Gamer draait in de bioscopen en Lisa heeft de film voor ons gecheckt. Is het niet tof? Dat er twee films rondom gamen in de bios hebben gedraaid in 2009?Onze Heather die het weekend op de lan The Reality doorbracht werd ook even op de plaat gezet en stond even later in de krant, ook om Female-Gamers te promoten, hihi.

Deze maand was de finale voor de GameQueen zoektocht. Drie meiden stonden in de finale om het tegen elkaar op te nemen in een lastige strijd. Laura ging uiteindelijk met de titel naar huis.

Ook bij ons staat deze maand in het teken van de feestdagen. Zo heeft Laura ons laten zien hoe je een gamers kerstdiner thema in elkaar kunt zetten. En hebben wij allemaal op de redactie laten weten wat wij hebben gedaan tijdens de feestdagen en graag onder de boom wilden hebben. Ook wil ik via dit bericht even onze ou-redactie leden bedanken voor hun inzet en ze veel succes wensen met wat ze allemaal aan het doen zijn!! Wat de laatste review zal zijn of welk laatste artikel van 2009 we publiceren of welk nieuwtje… Dat zul je zelf wel zien op de website. Laten we in elk geval naar een fris 2010 gaan met ons allen. Vonden jullie het ook leuk om even snel terug te blikken op het afgelopen jaar. Wie weet heb jij nog andere dingen die je bijstaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.