Ik ben normaal niet van de sportieve games, dus voor mij was het een uitdaging om My Body Coach voor jullie te reviewen. Wil jij meer weten over deze game? Lees dan verder.

Vele Fitnessgames worden uitgebracht de laatste maanden. Steeds meer vrouwen, maar ook mannen, beginnen te bewegen via de Wii. Vaak gaat het via het Balance Board of een dansmat. Dit maal gaat het via een soort gewichten. Bij de game worden twee gewichten meegeleverd die je nodig hebt voor je sessies. Zwaar zijn ze niet en je bewegingen worden geregistreerd door je Wii-controller die in de gewichten zit. Jij start samen met je Body Coach Valerie Orsoni je trainingssessie.

Wat mij opvalt, is dat My Body Coach zich grotendeels richt op vetverbranding. Je hebt wel de mogelijkheid om specifieke spieren te trainen, maar veel oefeningen zijn cardio gerelateerd. Eerst leer je jouw persoonlijke trainer kennen. Samen stel je een training vast. Je hebt drie niveaus waar je in kan trainen. Beginner, Medium en Gevorderd. Ik ga twee keer per week naar de sportschool, dus fanatiek als ik ben begin ik met medium. Ook mag je een zaal uitkiezen waar jij je oefeningen kunt doen.

Je begint met het opwarmen van je spieren. Dit duurt ongeveer 10 tot 12 minuten. Je coach laat je goed je best doen. De bedoeling is om de spieren in je lichaam op te warmen voordat je verder gaat met het specifieke oefenen van spiergroepen en vetverbranding. Je staat met je gezicht naar je coach toe die je de oefeningen uitlegt en laat zien. Ook stimuleert ze je om door te gaan. Gelukkig hoef je tijdens de oefeningen niet elke keer dezelfde soort muziek te luisteren. Per oefening heb je verschillende nummers waar je een keuze uit kunt maken. Dan ga je een trainingsprogramma opstellen met je coach waarin je opgeeft welke spiergroepen je wilt trainen of dat je aan vetverbranden wil doen.

De oefeningen zijn een beetje lastig te omschrijven. Bij het cardiogedeelte laat ze je flink van links naar rechts bewegen en je armen van boven naar beneden of van buiten naar binnen. Ook moet je regelmatig steppen op je plaats of je spieren los schudden. Na een tijdje begin ik wel last te krijgen van mijn armen. De gewichten zijn niet zwaar, maar doordat je ze constant vast moet houden worden mijn armen toch best wel moe.

Naast het programma om spieren te trainen en vet te verbranden, biedt My Body Coach ook de mogelijkheid tot voedingsadviezen. Tussentijds krijg je het menu tips aangereikt voor de gehele dag. Er zijn verschillende variaties ingebracht zodat je wel kan afwisselen. Wat mij wel opvalt, is dat er aparte voedingsadviezen tussen zitten. Persoonlijk zie ik mezelf geen 6 droge beschuiten eten of onbekende groenten.

Een ding wat me opvalt, is dat de game grafisch niet heel sterk is. De game is leuk bedacht, maar hij ziet er niet uit zoals ik hoopte. De bewegingen worden daarbij ook niet altijd goed geregistreerd. Soms registreert de game niet alle bewegingen die je doet.

ConclusieBen je op zoek naar een game waarbij je echt kan gaan voor cardio fitness (calorieën verbranden), dan is dit zeker een aanwinst voor je collectie. De game is leuk, verfrissend en duidelijk. Ondanks dat de voedingsadviezen niet altijd normaal op me overkomen en de game grafisch niet uitblinkt, vind ik het zeker aanrader. ScoreGameplay: 8/10Fun: 8/10Levensduur: 7/10Graphics: 6,5/10Geluid: 8/10Originaliteit: 8/10Score volgens reviewer: 8InformatieNaam: Body Coach Platform: WiiGenre: Fitnessgame Publisher: Neko / Big BenRating: 3+Kosten: €49,99 incl. gewichten

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.