Dat Nintendo bezig is met de gezondheid van de gamer, blijkt wel uit spellen als Wii Fit. Microsoft wil ons echter ook helpen bij het gezonder inrichten van ons leven. De precieze details zijn nog onbekend, maar ze hebben wel patent aangevraagd op ‘Avatar Individualized By Physical Characteristic’. Wat dit is? Lees snel verder!‘Avatar Individualized By Physical Characteristic’, een hele mond vol, maar het is helemaal niet zo moeilijk. Het houdt in dat je avatar er hetzelfde uitziet als jij in het echt bent. Je kunt het vergelijken met je Mii in Wii Fit.

Microsoft is bezig met een avatar generator die je lichamelijke gezondheid in beeld brengt, door middel van uiterlijk. Details over hoe Microsoft aan deze informatie wil komen is niet duidelijk. Men denkt wel dat het iets te maken heeft met ‘Project Natal’. Project Natal is de codenaam van Microsoft voor een controller-vrije game en entertainment ervaring.

Microsoft wrote
“Third party health data collection repository, a health care smart card, a real-time physiological sensor (e.g., blood pressure, heart rate, blood glucose, peak flow, pedometer, etc.). […] avoid the inconvenience or unaccountability of voluntarily supplied information.”

Bovenstaande quote komt er dus op neer dat Microsoft in de toekomst een heleboel medische dingen over je weet. Microsoft wil hierdoor mensen aansporen om gezonder te leven.Mijn persoonlijk vraag hierbij is:”Zitten wij hier als gamers wel op te wachten? Willen wij onze, toch vrij persoonlijke, informatie aan de game-industrie bloot leggen?”Laat weten wat jij hiervan vind!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.