Kerst is voor sommige mensen een ware stress-periode. Wat moet ik aan? Wat ga ik koken? Wie stuur ik een kaartje? Wie nodig ik uit voor het diner? Maar misschien wel het belangrijkst: Wat doe ik om dit diner onvergetelijk te laten worden? Lees snel verder voor een exclusief diner bij de gamer.Ik denk dat de meeste mensen nu wel hun wenkbrauw omhoog tillen na het lezen van de inleiding.”Een diner bij een gamer? Daar staan zeker de consoles boven op de eettafel!”Het zou natuurlijk wel kunnen, maar het lijkt mij nogal onhandig om de vette jus van de gebraden kalkoen over je console heen te tillen om dit vervolgens over je aardappelen te gieten. Maar hoe kun je dan games als thema hebben tijdens je kerstdiner? Heel simpel! En in vergelijking kost het je ook bijna niets.Wat heb je er voor nodig?Een handige hand, wat spullen van de hobbywinkel en een snufje creativiteit. Met de meest simpele dingen tover je de eettafel in een handomdraai om tot een waar lust voor het oog:

Natuurlijk help ik je graag op pad om ook jouw tafel om te toveren tot een gamer-spektakel.De dingen die ik binnen het thema ‘old-skool games’ heb gemaakt zijn:

– Mario tafelkleed- Mario naamkaartjes- Mario servetten + houders- Atari joystick kaarskandelaars- Tetris cadeauverpakking- Mario kerstboom versieringen- Tetris wijnglasringen- Pacman fruitschaal- Mario menu

Hiervoor heb ik gebruikt:

– Schaar- Lijm- Mesje- Gekleurd (dun) karton- Verschillende kleuren vilt- Verf- Kledingverf- Stofschaar- Wit katoen- Gekleurde stiften- Ijzerdraad- Computer met kleurenprinter- Fruit- Rode lange kaarsen- Karton

Uiteraard kun je ook voor je tafel-decoratie een ander thema kiezen, je favoriete game bijvoorbeeld. Je past dan gewoon de kleuren en plaatjes aan op je game (En laat dan je vrienden of familie maar raden welke game je hebt gekozen!).De decoraties maken kost in principe niet zoveel tijd. Ik denk dat als je je er volledig op stort, je het binnen 1 weekend af kunt hebben.Alle materialen heb ik gewoon bij een hobbywinkel kunnen kopen.Veel knutsel plezier en natuurlijk ook een fijne kerst toegewenst namens Female Gamers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.