Nu 2009 tot zijn eind loopt, komen er ook weer een heleboel lijstjes en onderzoeken met als doel om het beste van een jaar weer te geven. Zo worden ook een heleboel onderzoeken gedaan naar de leukste gadgets. De site Girls Gadget 2009 gaat zich vooral op de vrouw richten in hun onderzoek. Want we vinden roze wel een mooie kleur, maar vinden we dat ook op onze gadgets?

Stemmen voor de hipste gadgets doe je op een heel andere manier als we gewend zijn. Op de site staan een aantal gadgets voor je op een rij. Als je een gadget ziet waarvan jij zoiets hebt: “Wauw, dit is echt de gadget!”, klik je erop en geeft aan dat je deze gadget ‘lovet’. Daarna geef je aan waarom je deze gadget ‘lovet’ en er staan nog een tweetal vragen bij. Door je e-mail adres achter te laten maak je tevens kans op leuke prijzen. Helaas is stemmen voor mannen niet toegestaan…

Alsof dat niet al genoeg onderzoek is voor vandaag, is uit een recent onderzoek van Comet, een Brits elektronicabedrijf, gebleken dat vrouwen veel beter met gadgets kunnen omgaan!13% van de mannen die aan het onderzoek hadden meegedaan, gaven toe naar hun vrouw of vriendin te stappen wanneer er bijvoorbeeld een surround-sound set aan de televisie moest worden gehangen. Bill Moir, de hoofd marketing van Comet zegt:

wrote
“Dit laat zien dat mensen nieuwe techniek omarmen. Mannen zijn niet langer de enige techneuten in huis. Vrouwen worden ook steeds meer vertrouwd met techniek en gebruiken steeds meer moderne gadgets.”

Toch zijn de vrouwen nog niet helemaal afhankelijk van de techniek. Een heleboel vrouwen zei nog regelmatig handgeschreven brieven te versturen en ruim 60% doet nog handmatig foto’s in fotoboeken plakken. Ten slotte is uit een onderzoek gebleken dat vrouwen bij gadgets liever een strak design hebben, dan alles vol met roze en glitters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.