Op zaterdag 31 oktober waren alle ambitieuze gamers te vinden in het Stadion van Utrecht voor een potje voetbal. Maar denk maar niet dat ze een voet op het voetbalveld hebben gezet. ze zaten allemaal knus binnen met een controller of muis in de hand. Het was ontzettend druk en mensen stonden dan ook in grote groepen rondom de spelers om ze aan te moedigen.Het blijft inderdaad een mooie gedachte, de gamers uit hun kamer halen zodat ze hier op het NK gaming kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Of gamers van zo’n event echt socialer worden weet ik zo net niet, ik vond iedereen nogal aan hun scherm gekluisterd met een strijders blik in hun ogen. Je gaat je toch afvragen, als ze zo goed zijn komen ze hun huis dan normaal wel uit? Je moet wel veel spelen wil je goed genoeg zijn om te winnen. Genoeg over de vooroordelen, wat was er allemaal te doen op de Gamersdag van 2009? Mensen die zich hadden ingeschreven voor de Nederlandse Kampioenschappen hadden genoeg te doen. Als je als bezoeker kwam kijken had je het met de games proberen wel snel gezien, er stonden zeker wat stands met games die je kon proberen maar hoofdzakelijk waren alle pc’s en consoles neergezet voor de deelnemers van het NK. Dit mocht de pret niet bederven want er waren ook goodies en genoeg spannende wedstrijden om naar te kijken. Eerst ben ik op zoek gegaan naar de vrouwen die hier op het event ronddwaalden, het waren er niet veel maar ik heb ze wel vast kunnen leggen in actie! Voor mijn gevoel was op die dag 98% mannelijk, vrouwen die er waren stonden dan wel in de picture (vond ik niet zo erg ). Van alle deelnemers waren er ongeveer vier vrouwen die zich hadden ingeschreven voor het NK Gaming (dit is wat de man aan de balie mij kon vertellen na aanleiding van de namen). Hij zei heel terecht – en iets te opvallend – dat ze geen onderscheid maken tussen mannen en vrouwen bij de inschrijvingen. Alleen wel jammer dat ik nu niet precies weet hoeveel het er waren.Aan het eind van dit artikel zie je de uitslag van de winnaars van het NK Gaming en voor zover ik kan zien aan de namen is geen van de vrouwen in de top drie gekomen, toch jammer. Als de vrouwen aan het spelen waren merkte ik wel dat de mannen wat strijdlustiger waren, ze willen namelijk echt niet verliezen van een vrouw. Ik hoorde dat zelfs een paar jongens zeggen, dat vind ik dan altijd zo jammer, alsof dat zo erg is? Die vooroordelen zullen voorlopig nog niet verdwijnen denk ik, misschien als we een keer een vrouw hebben die wint op het NK, zou wel te gek zijn. Ik heb nog meer leuke verhalen over de Gamersdag maar het is leuker om de foto erbij te zien, daarom krijg je hieronder de foto’s met de uitleg eronder.

De ingang van het Stadion

Als je bij de ingang aankwam was dit het enige waarmee de gamedag was aangegeven, ik vond het zo karig dat ik er even een foto van moest maken.

De stand van Backgames
Backgames

Zij verkochten tweedehands games, ze hebben een groot assortiment ook in oude games. Ik heb zelf hier Guitar Hero gescoord voor de DS voor maar €15,-, kan ik Guitar Hero spelen in de trein (alleen jammer dat je “Rock Out” moet roepen om de star power te activeren, zullen ze niet blij mee zijn in de stilte coupe)

Jongetje op de Wii
Schattig jongetje dat speelt op de Wii

Ik vond dit jongetje zo schattig, ik moest hem wel op de foto zetten. Hij was met zijn papa hier, ik denk niet dat hij heeft meegedaan aan het NK. Misschien een talent voor de toekomst? De medewerker die naast hem staat durf ik bijna niet over te beginnen, maar ik doe het toch.

De almachtige goodie giver

Ik ken hem helemaal niet maar hij voelde zich echt heel wat met zijn goodie doos naast hem op de grond. Hij pakte dan een sleutel hanger en keek dan glunderend om zich heen. “Deze Nintendo sleutelhanger, aan wie zal ik die eens geven? Aan jou of aan jou of misschien aan jou?” Hij keek dan net zo lang om zich heen tot er mensen kwamen en vroegen wat ze daarvoor moesten doen, dan vaak negeerde hij die en gaf hij het aan iemand anders. Ik kan er niks aan doen maar ik vond hem zo vervelend, hij voelde zich echt almachtig met zijn goodies. Van hem hoefde ik dus ook geen goodies te verwachten, ik gebruikte mijn vrouwelijke charmes wel op iemand anders.

Ik op de Wii
Rayman Rabbit

Maar goed dat die meisjes niet weten waartoe Rayman allemaal in staat is…

Rayman Rabbit en ik
Rayman wilde natuurlijk ook even proberen
Nieuwe race game
Nieuwe race game
Had ik maar zo’n pc om op te gamen…
Hier werden verschillende games gespeeld
Gears of War
Call of Duty
Call of Duty
Fifa 10

Een van de medewerkers van de fifalive.nl medewerkers kwam voor mijn neus staan om een foto van me te maken, beetje jammer dat het drie foto’s duurde voor hij er een had (ik heb die foto ook nog niet gezien). Nog steeds vreemd dat hij me op de foto wilde hebben, al hoorde ik hem later over een blonde die hij op de foto had gezet. Al gauw wist ik over wie hij het had en moest ik ook een foto maken van deze twee gamende dames. Ze hadden in ieder geval genoeg aandacht van de mannen, ze snapten alleen niks van Fifa 10, want ze waren de hele tijd tegen elkaar aan het praten “Ik snap het niet” en dan met die controller schudden enzo. Beetje jammer voor het imago van de Girl Gamers, maar wel hilarisch om te zien 😛

Fifa 10 Dames

We hadden natuurlijk ook serieuze dames die wel meededen aan het NK Gaming, ik heb ze hard hun best zien doen bij Guitar Hero en Super Smash Bros.

Guitar Hero Girls
Hij is eerste geworden bij Guitar Hero
Guitar Hero Contest
Guitar Hero Contest
Super Smash Bros Contest
Super Smash Bros Contest

Dit waren twee vriendinnen die zich ook hadden ingeschreven voor het NK Gaming, helaas hebben zij ook niet gewonnen…Tot slot

Ja, Boris was er ook
Goodies Turtles!
Nog meer dames!

De winnaars van het Nk Gaming 2009:Tekken 6: 1. Chin hu ‘malekith’ Tai2. Jay ‘wogus’ Kim3. Robin ‘bigboi0’ de MeijerWii tennis:1. Kay ‘darkdestiny’ van den Bosch2. Ludwin ‘quest’ de Bruijn3. Rick ‘yellowflash’ AskampGuiter Hero:1. Paul ‘dancefuse’ van Huizen2. Leroy ‘ballensmurf’ Wallenberg3. Jeroen ‘gohannes’ BaauwSuper Smash Bros Brawl:1. Ramin ‘mr. r’ Deshad2. Dennis ‘istudying’ Kwarteng3. Gregory ‘gregs’ LandbrugUnreal Tournament:1. J.P. ‘DaRk_DuDe’ Janssen2. Twan ‘MaLe’ van der Loo3. Maikel ‘LeKaiM’ PeetersHalo3:1. Low Land Lions2. Betrayed 3. Wookies Fifa10:1. Absalom ‘Absie’ Warkor2. Andries ‘dries14’ Smit3. Waylon ‘explosief’ WeissglasWarcraft3: Na een spannende strijd is de wedstrijd tussen Kevin ‘Rotterdam’ van der Kooi en Lennart ‘SushiLicious’ Roest vooralsnog onbeslist gebleven. De finalewedstrijd tussen deze topgamers zal online worden uitgespeeld. Binnenkort zullen we hiervan de uitslag alsnog bekend maken.IeSF Challenge Van 10 t/m 14 december zal de IeSF Challenge in Zuid-Korea plaatsvinden. Door de eerste en tweede plaats te behalen bij het NK-gaming hebben Absalom ‘Absie’ Warkor, Andries ‘dries14’ Smit, Kevin ‘Rotterdam’ van der Kooi en Lennart ‘SushiLicious’ Roest zich geplaatst voor deelname aan dit toernooi. Zij hebben een vliegreis met hotelovernachting gewonnen om met dit toernooi mee te kunnen doen. We wensen hun natuurlijk heel veel succes met het verdedigen van de Nederlandse eer!Bron van uitslag: http://www.nk-gaming.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.