Eerder kreeg Wii Sports al een flinke aanpak waarna Wii Sports Resorts uitkwam. Nu was het ook de beurt aan de game Wii Fit. De game Wii Fit plus ligt sinds enkele weken in de winkel. Wij hebben deze game voor jullie getest.De Game
Sinds de uitkomst van de game Wii Fit en het Balanceboard is de game al meer dan 22 miljoen keer verkocht. Het Balanceboard wordt al voor een behoorlijk aantal games gebruikt. Sinds de komst van deze game krijg je de sportieve games ook niet meer aangesleept. De game Wii Fit Plus is eigenlijk niet meer dan een aanvulling op de eerdere game. Extra oefeningen zijn toegevoegd en een groot aantal minigames. Ook de oude games zijn gewoon terug te vinden. En het broodroosterachtige figuur houd nog steeds je gegevens bij.

Mini-Games
Zoals ik al vermeldde kent deze game een nieuw aantal minigames. Zo is de game uitgebreid met een aantal extra balance games. Bij deze games ga je jouw balans trainen. Hoe stabiel je staat en of je dit ook goed stabiel kan houden bij inspanning. Er is veel aandacht besteed aan deze mini games. Deze versie van Wii Fit Plus is veel aandacht besteed aan de balance oefeningen. Voorbeelden van nieuwe games zijn: Perfect 10, Rythm Parade, Rythm Kung-Fu en Obstacle Course. Tot tegenstelling tot bijvoorbeeld de kracht oefeningen en Yoga. Hiervan zijn er een stuk minder toegevoegd.

Besturing
De game wordt voornamelijk bestuurd via het balanceboard waarmee jij de oefeningen doet. In de tussentijd werk je met de controller en soms heb je ook nog de nuckchuck nodig, bijvoorbeeld bij het boxen. Ik heb zelf een behoorlijk aantal oefeningen geprobeerd maar zoals bij het steppen is het raadzaam toch goed op te letten waar je de voeten neerzet. Als je een beetje slecht oplet stap je er gemakkelijk naast. Ga dus niet teveel op in de tv om gekneusde of gebroken enkels te voorkomen!

Sportief of Fun
Deze game voor het balanceboard is een beetje een mix tussen beide. De game heeft als doel je te helpen met het bereiken van jouw doel, of dit nu afvallen is en vet verbranden of gewoon krachttraining waarbij je spieren getraind worden. De game kun je helemaal instellen met jouw persoonlijke gegevens waarbij je ook doelen stelt. Je coach, ik vind dat hij op een broodrooster lijkt, helpt je met de oefeningen en telt voor je uit hoeveel je calorieën je verbrandt en hoeveel minuten je gesport hebt. Zo hoef je niet per se meer naar de sportschool. Daarbij geeft de coach je ook positief advies. Hij gaat je niet de grond in stampen. Hij laat je subtiel weten hoe hij erover denkt. Dit werkt natuurlijk positief en maakt het gamen ook leuk.
De game is niet echt een game meer, maar toch een sportieve activiteit. Je speelt hem vaak toch wel heel bewust om beweging te krijgen. De game heeft wel een serieuzer gehalte hierdoor. Je moet natuurlijk ook bijhouden. Je kunt de game natuurlijk niet na een paar keer spelen weer aan de kant leggen. Het leuke van zulke games is dan ook het bereiken van je doel.


Mening
Een leuke aanvulling op het balanceboard. De extra toevoegingen geven de game een behoorlijk positieve wending. De extra games zorgen ervoor dat je behoorlijk vaak kan afwisselen en dat je ook langer gestimuleerd blijft om oefeningen te doen. De manier waarop je advies krijgt is ook erg prettig. Er wordt niet gelijk negatief gesproken. Wel is er natuurlijk de stimulering je best te doen! Het is juist ontzettend leuk om een positieve vooruitgang te zien op je beeld. Wat ook een groot pluspunt is, is dat je calorieverbranding bij wordt gehouden. Wat erg fijn is om te weten. Dit gebeurt in de sportschool ook en zo kun je een vergelijking maken.

Score
– Gameplay: 9/10
– Fun: 8/10
– Levensduur: 8/10
– Graphics: 7/10
– Geluid: 7/10
– Originaliteit: 7/10
Totaal score volgens reviewer: 8

Informatie
Uitgever: Nintendo
Consoles: Wii
Richtprijs: Losse game: €19,99 , Wii Fit Plus incl. Balanceboard €99,99
Extra informatie: Vervolg game op Wii Fit.

Bewaren

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.