Iedereen is wel dol op kleine kittens, puppy’s of veulentjes.En nu kan je ze zelf in elkaar zetten met Jigapix Pets. Met verschillende puzzelvariaties maak jij jouw harige lieverds weer compleet!Open de puzzeldoos.Als je de game opstart, is het eerste wat je ziet een klein konijntje en een menu om jouw taal te kiezen, als je vervolgens je taal bevestigt, ga je met een relaxed muziekje het hoofdmenu in. In het hoofdmenu kan je kiezen om vrij spel te spelen, tegen de klok te spelen of in Extra’s minigames te spelen maar die moet je eerst nog vrijspelen.

PuzzelmogelijkhedenIn Vrij spel kan je op je gemakje puzzelen en de vrijgespeelde afbeeldingen nog een keer zien. Als je het spel voor het eerst speelt, zijn er in dit menu maar liefst 40 afbeeldingen te vinden en nog eens 40 vrij te spelen in de “tegen de klok” optie. In dit menu speel je dus tegen de klok en kan je medailles verdienen om nieuwe afbeeldingen en minigames vrij te spelen.Alle afbeeldingen zijn verdeeld in categorieën dus je kan makkelijk jouw favoriete huisdier ertussenuit kiezen. De foto’s van de beestenboel is net alsof je foto’s bekijkt en is zeker het puzzelen waard.Onder de optie Extra’s kan je minigames spelen zoals ‘Zoek de verschillen’ en ‘schuifblok’. Ook kan je in Extra’s de Dsi camera gebruiken om zo van jouw eigen foto een puzzel te maken, helaas heb ik die optie niet kunnen testen voor jullie omdat ik geen Dsi bezit. BesturingDe controls zijn makkelijk. Met je DS-stylus tik je een puzzelstukje aan en druk je op de L- of R-knop om tussen de puzzeldoos en het tafelblad te switchen. Als je het roteren van puzzelstukjes aan heb staan, dan gebruik je de Y en A-knop om de stukjes te draaien. Voor je begint met “tegen de klok” kan je het nog een keer lezen of overslaan, ook is er nog een handleiding in het hoofdmenu.De foto’s van de beestenboel is net alsof je foto’s bekijkt en is zeker het puzzelen waard. De kleuren zijn vrolijk in het menu maar van iets minder kwaliteit dan de puzzels zelf maar dat zou helemaal geen problemen moeten geven.

MoeilijkheidsgraadJIGAPIX Pets is een vrij makkelijk spel maar is aan te passen. Zo kan je de puzzelstukjes laten variëren tussen de 12, 15, 20, 24, 30, 35, 42 of 48 stukjes Je kan ook roteren aan of uitzetten, zo kan je kiezen of de stukjes gedraaid moeten worden of niet om de puzzel weer heel te maken. In de “tegen de klok” word je op de proef gesteld door 48 steeds moeilijker wordende puzzels waarbij je minigames en nieuwe afbeeldingen vrijspeelt. En na elke puzzel die je heb gedaan wordt je spel automatisch gesaved.MeningOndanks dat er een 3+ rating opstaat, vond ik het zeker niet kinderachtig. Een puzzeltje op z’n tijd is bij mij zeker niet vervelend. Omdat ik zelf een beestenliefhebber ben, heb ik ook erg genoten van de lieve onschuldige, grappige foto’s die ik gezien heb. De foto’s van de beestenboel is net alsof je foto’s bekijkt en is zeker het puzzelen waard. Als je een fanatieke puzzelaar ben of gewoon af en toe een puzzeltje doet, zal je jezelf ook niet gauw vervelen omdat er genoeg afbeeldingen zijn om je aan te vergapen.Score– Gameplay: 8/10- Fun: 7/10- Levensduur: 7/10- Graphics: 9/10- Geluid: 6/10- Originaliteit: 7/10Totaal score volgens reviewer: 7,3 InformatieNaam: Jigapix PetsPlatform: Nintendo Ds & DsiDeveloper: Frame Studios InteractivePublisher: Zushi Games itdRelease: NU verkrijgbaarRating: 3+Players: singeplayer, multiplayer via wifi.

Door: Sproet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.