iCarly heb je misschien wel eens op tv gezien bij Nickelodeon en daar is nu ook een game van verschenen. Ik ken het programma wel, maar kon me niet erg veel bij een game voorstellen. Benieuwd hoe ik de game vond?Het verhaal:De game is natuurlijk gebaseerd op de serie en je ziet daarom ook dezelfde personages terug (zij het in Mii vorm). Donkerharige Carly, de blonde Sam, Freddie en Spencer de broer van Carly. Af en toe komt ook vijand Nevel voorbij.In de serie maken de 4 hoofdrolspelers filmpjes in Spencers appartement die ze uitzenden. De game is eigenlijk precies hetzelfde. Je maakt hierin zelf de zogenoemde webisodes. Zo’n webisode bestaat uit meerdere minigames en challenges. Hoe beter je zo’n minigame doet, hoe meer kijkers en sterren je krijgt. In totaal zijn er 5 sterren en is het de bedoeling dat je elk onderdeel met dan ook met 5 sterren afsluit. In het begin zijn sommige minigames best lastig, dan doet de controller niet echt wat jij wilt dat hij doet. Gelukkig kan je kiezen om de webisode over te doen, zodat je toch alle sterren haalt.Met een webisode verdien je web-cred. Dat is geld dat je uit kan geven in verschillende shops, om zo je iCarly-studio leuk aan te kleden. iCustomize is best leuk, hier kan je je spullen een persoonlijke draai geven en je studio veranderen. Bij iBewerken kan je webisodes aanpassen. Denk daarbij aan een ander muziekje dat je eronder zet, andere achtergrond, andere voorwerpen en nog meer.

Tussen de webisodes door praten Carly, Sam, Spencer, Freddie en soms Nevel online met elkaar. Die gesprekken kan je in zijn geheel overslaan of doorspoelen, dus je hoeft niet eindeloos naar dat geklets te luisteren.Er staat bij de uitleg dat je ‘af en toe’ e-mails krijgt van je beste vrienden en dat je ‘misschien’ wel fanmail krijgt. Voeg voor ‘af en toe’ en ‘misschien’ gewoon de woorden ‘heel erg vaak’ en ‘zeker’ in, want je mailbox word echt volgespamd! Nogal hinderlijk vond ik zelf, want er zijn berichten die je moet lezen om verder te komen in het spel.De multiplayer is gewoon hetzelfde als de singleplayer. Ook hier maak je weer die webisodes, alleen speel je nu tegen elkaar wie de beste webisode kan maken. Het is wel leuk om proberen de andere in te maken met de minigames, maar is soms lastiger dan je denkt.

Conclusie:De game is gericht op de fans en jongere gamers, want ik moet eerlijk zeggen dat de game een beetje flauw en kinderachtig is. Maar misschien komt dat ook wel door de Nederlandse voice-over. De levensduur van deze game schat ik zeker niet lang. Het is te veel van hetzelfde en de minigames kan je na 3 of 4 webisodes wel dromen. Ik ben blij dat de game ook een multiplayer heeft, dat is nog best grappig om even te doen. Er zitten zeker een paar leuke minigames bij, zoals het door midden slaan van eten en het zoeken naar kuikentjes.De besturing is erg makkelijk, hoewel je bij sommige minigames wel even moet oefenen op de snelheid waarmee je beweegt.Score– Gameplay: 7/10- Fun: 6,5/10- Levensduur: 6/10- Graphics: 6,5/10- Geluid: 7/10- Originaliteit: 6/10Totale score: 6.5InformatieUitgever: ActivisionPlatform: Nintendo Wii en Nintendo DSTalen: NederlandsAdviesprijs Wii: € 29,99 Adviesprijs DS: € 19,99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.