Bijna elke gamer kent Halo wel. En als je dan aan Halo denkt, denken we meestal aan Master Chief. De nieuwste Halo game Halo 3 ODST is helaas zonder Master Chief maar of deze game daar minder leuk door wordt? Lees snel de review over deze game die wij getest hebben voor jullie op de Xbox360.

VerhaalSpeciaal voor degene die de game nog niet kennen een uitleg over de Halo Game. Halo: ODST is een first person shooter, die zich afspeelt tijdens de tijdlijn van Halo 2 en Halo 3. Je vecht wederom tegen de buitenaarde Covenant, niet als de Master chief maar als Rookie. De ODST is een elite eenheid, en je begint het spel samen met je eenheid in de stad New Mombasa op aarde. Tijdens de Orbit drop naar New Mombasa raakt je eenheid verspreid over de stad, en is het je doel om je teamgenoten terug te vinden. Naar mate je het spel doorloopt, zul je in de huid kruipen van de teamgenoten die je tegenkomt tijdens deze zoektocht.

Als Orbital Drop Shok Trooper heb jij een missie. Je missies zijn over het algemeen simpel en variëren van het simpele schietwerk tot deelname aan grotere aanvallen met hulp van friendly npc’s. Dit geldt ook voor de doelen in de meeste missies hetzelfde, vind je teamgenoten, voer een aanval uit, of je gaat naar een aangegeven waypoint voor een volgende opdracht of aanwijzing.

PersonageJe spel begint als de Rookie, een nieuwe ODST soldaat die op weg wordt geholpen door een intelligente computer genaamd de Superintendent. Je wisselt uiteindelijk van speler zodra je deze in de stad gevonden hebt. Net zoals je gewend bent van eerdere Halo games, heb je de oude vertrouwde wapens en vehicles bij je.

Grafisch, geluid en besturingGrafisch gezien ziet de game er mooi uit. De Xbox360 laat alles goed zien. Zo kun je ook helemaal opgaan in de game. Op grafisch gebied zijn er dan ook weinig tot geen minpunten te benoemen. Wat geluid betreft past de muziek erg goed bij de game en hij verandert dan ook regelmatig en past zich aan aan de omgeving, locatie of situatie. Zelf ben ik gewend shooters te spelen op de PC en is dit mijn eerste shooter op de Xbox360. Wat mij opvalt, is dat de besturing makkelijk onder de knie te krijgen is en al snel zit ik relaxed te spelen.

MeningHelaas heeft de game wat minpunten. Zo zijn de Friendly Units waarmee je speelt en met je meevechten niet de slimsten. Ze hebben nogal de neiging om zich af en toe klem te rijden met hun warthog. Helaas moet jij dan met regelmaat terugkeren om ze te helpen zodat je het spel kan voortzetten. Wat mij opviel als leuk extraatje, is dat er bekende voice actors in de game voorkomen. Deze hebben we al eerder gehoord.Deze game is een passend nieuw deel voor deze game. Een leuke aanvulling op de Halo Games. Tijd om Master Chief te missen heb je niet en je vergeet hem al snel zodra je de mysterieuze rookie en zijn team leert kennen waar jij mee speelt. Wel is het handig dat je de Halo game of in ieder geval de verhaallijn een beetje kent.

Score– Gameplay:8 /10- Fun: 9/10- Levensduur:8 /10- Graphics: 8/10- Geluid:7 /10- Orginaliteit: 7/10Reviewerscore volgens de reviewer: 8InformatieHalo 3 ODST is te koop voor de Xbox360 Prijs: €44,99 (richtprijs)Uitgever: MicrosoftOntwikkelaar: Bungie

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.