Eindelijk is het dan zover, cijfers van de verkoop in de Benelux van Call of Duty Modern Warfare 2. Even terug gedoken in ons media archief, kwam ik op een leuk voorspellend nieuwsbericht terecht. In juni werden dus al enorme verkoopcijfers voor Morden Warfare verwacht.

Laten we even terugkijken wat er toen al te lezen was:[quote]Hickey heeft namelijk de voorspelling gedaan dat Modern Warfare 2 de verassing en dus de grootste game release van 2009 zal gaan worden. En hier blijft het niet bij, de game zal vanaf de eerste dag een opbrengst leveren van maar liefst 338 miljoen dollar. Hicky verwacht namelijk dat het aantal verkochte games na de eerste dag op 4,6 miljoen kan staan en dat er na één week al 7,8 miljoen exemplaren verkocht gaan worden.[/url]* Als we even terugkijken naar de laatste berichten rondom Modern Warfare 2, dan is deze release behoorlijk groot en heeft de nodige records verbroken en is dan eigenlijk ook wel de grootste release van 2009. * In de eerste 24 uur heeft de game al ruim $310 miljoen dollar in het laadje weten te brengen, in alleen Engeland en Noord-Amerika. Als we de andere landen erbij gaan halen moet dat bevoorspelde bedrag vast wel gelukt zijn!* De voorspelling over het aantal verkochte exemplaren in de eerste 24 uur was 4,6 miljoen. Dat is ook best goed voorspeld, want de game heeft de eerste dag 4,7 miljoen exemplaren over de toonbanken laten gaan, ook alleen in Noord-Amerika en Engeland.

Cijfers uit de BeneluxHet is natuurlijk leuk om te lezen wat deze game in het buitenland heeft gedaan, maar hoeveel van de gamers uit de Benelux hebben een exemplaar van Modern Warfare 2 in hun bezit? En wat heeft het opgebracht?Tussen 10 november tot en met 16 november zijn er in totaal 158.607 stuks over de toonbank gegaan. In totaal heeft Call of Duty Modern Warfare 2 zo’n 10 miljoen bijgedragen aan de omzet. En heeft hierbij ook de voormalig meest succesvolle entertainment release (Grand Theft Auto 4) in de Benelux van de troon gestoten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.