Overal op internet kom je verschillende mensen tegen. Zo kwam ik in aanraking met Nicole voor sommige ook wel bekend als Dreamy. Ze is een fanatieke gamester, gaat naar Lan’s, is DJ bij ClanBase radio en heeft onlangs een operatie gehad. Een hoop onderwerpen om Female-Gamer Nicole beter te leren kennen en heb ik haar kunnen interviewen. Wil je ook meer van haar weten?
Zou jij jezelf voor willen stellen aan onze lezers?
Mijn naam is Nicole, ik ben 23 jaartjes jong, ik woon in Brabant. Ik studeerde reizen en toerisme, maar door mijn gezondheid ben ik helaas moeten stoppen hiermee. Verder speel ik graag games, ook op lanparty’s. Ik hou van muziek en zingen. Reizen, op stap gaan en gezellige dingen doen met vrienden.

Heb je huisdieren?
Ik heb helaas geen huisdieren.

Welke games speel je?
Ik speel voornamelijk Unreal Tournament ’99, soms ook Call of Duty 4 en heb ook wel Counter Strike Source gespeeld. Verder speel ik ook The Singles, vergelijkbaar met De Sims, alleen realistischer en een beter verhaal.

Hoe ben je eigenlijk ooit gestart met gamen?
Ik ben van jongs af aan al dol geweest op spelletjes. Wat ooit begon met simpele bordspelletjes samen met mijn vader, eindigde met een computer met “hippe” spelletjes. Vervolgens een eigen computer en internet verbinding en toen kwam ik UT99 tegen, toen was ik meteen verkocht.

Heb je een favoriete console/handheld of ga je gewoon lekker voor de PC?
Ik ben dol op de Nintendo Wii, maar deze heb ik helaas niet. Maar als ik bij vrienden ben die deze wel hebben, ben ik uren zoet te houden. Verder speel ik het liefst op de PC.

Hoeveel uur per dag besteed je aan gamen?
Op het moment ongeveer 6uur per dag.

Is er een game waar je nu vol smart op wacht?
Nee.

Je bent radiomaakster bij ClanBase, kun je uitleggen wat ClanBase is voor onze lezers en wat jij precies doet als radiomaakster?
Clanbase is een European Gaming Community, net als ESL. Voornamelijk gemaakt voor clans. Ook zijn daar competities en prijzengeld e.d. Ik heb mijn eigen programma op de Radio. Ik draai voornamelijk Rock, Dance, Trance, Top40 maar ook muziek uit de jaren ’70,’80 en ’90. Ik ben altijd interactief bezig op mIRC #clanbase voor mijn luisteraars, heb een speciale MSN, webcam stream en ook kan ik via Skype call-ins ontvangen.

Hoe ben jij zo bij ClanBase radio terecht gekomen?
Als jaren lange gamer kon ik ClanBase natuurlijk al heel lang. Een goede vriend van mij was DJ bij ClanBase en vroeg of ik de game releases wou vertellen op de radio. Ik als muziekfreak en radio lover kon dit natuurlijk niet weigeren. En van het één kwam het ander.

Zijn er veel presentatoren bij ClanBase? Ook meerdere meiden?
Er zijn ongeveer 15 DJ’s bij ClanBase, waaronder ik de eerste vrouwelijke DJ was. Sinds kort hebben we nog een vrouwelijke collega erbij.

Zet je je eigen favoriete nummers over de stream? Of mogen mensen ook verzoekjes indienen?
Ik draai eigenlijk alleen vrolijke muziek. Maar natuurlijk mogen de luisteraars verzoekjes indienen. Alleen zal ik niet altijd alles draaien. Bijvoorbeeld, hardcore, Nederlandstalig of heavy metal. Als ik muziek uit mijn eigen collectie draai, houd ik er wel rekening mee of de rest het ook leuk zal vinden.

Waar en wanneer kunnen we naar jou luisteren?
In principe iedere dinsdag avond tussen 19.00 en 21.00 op http://clanbase.ggl.com/cbradio.php.

Wat is eigenlijk jouw favoriete nummer op dit moment?
Hm, dat is heel erg moeilijk. Ik vind zoveel nummers leuk.

Wat vind jouw omgeving er van dat je radio maakt?
Ik heb eigenlijk nog nooit een verkeerd word erover gehoord. Ze reageren allemaal erg enthousiast en proberen zo vaak mogelijk naar mijn shows te luisteren.

Je wordt binnenkort geopereerd, waaraan?
Ik ben 28 oktober j.l. geopereerd. Ik heb hartritmestoornissen met veel bijkomende klachten. De operatie die gepland stond zou een “catheter ablatie” zijn. Korte uitleg (gekopieerd van http://www.hartcentrum-eindhoven.nl)

Bij dit onderzoek worden, onder plaatselijke verdoving, een aantal dunne draden (elektrocatheters) via een ader of slagader (of beide) in de liezen en/of schouder op diverse plaatsen in het hart gelegd. Via de elektrocatheters kan de cardioloog het hart nu van buitenaf elektrische impulsen toedienen, en hierdoor het ritme beïnvloeden. Mogelijk kan de cardioloog nu de oorzaak van de ritmestoornis vaststellen en welk ritmestoornis het betreft.Normaal gesproken als ze de oorzaak gevonden hebben gaan ze op die plaats kleine littekens branden, zodat de ritmestoornis voorkomen kan worden.

Helaas is bij mij de operatie mislukt. Ze gaan namelijk je hart opzwepen d.m.v. medicatie en de impulsen, (nabootsing van sporten). Wat er dus gebeurd, je hart maakt echt over toeren (meer dan 240slagen per minuut), ik voelde mijn hart in mijn keel, ademen deed zeer en had het gevoel alsof ik dood ging. Vervolgens moest ik diverse keren braken. Na wat minuten rust, probeerden ze het opnieuw, maar tevergeefs gebeurde weeral hetzelfde. Toen hebben ze besloten maar te stoppen en mij voorlopig onder medicatie (beta-blockers) te zetten, om te kijken of dat misschien een effect heeft. Mocht het binnen een paar weken niet beter zijn, dan krijg ik dezelfde operatie maar dan over volledige narcose. (zonder narcose zou ik sowieso per direct weigeren) En door deze operatie mag ik de komende 2 weken maar weinig doen, oftewel: zitten en liggen. Mijn liezen zijn gezwollen en pijnlijk en heb spierpijn in mijn hele lichaam en voel me suf, maar dat gaat wel weer over.

Je bent al vier keer eerder hieraan geholpen dit jaar, hoe doe je dit met school/werk?
Ik studeerde maar ben door mijn ziekte helaas moeten stoppen.

Heb je dan extra tijd om te gamen?
In principe wel 🙂

Sleept gamen en radio maken je door de moeilijke periode heen? Absoluut, vooral radio maken leid me enorm af, ik vind het ook echt super om te doen 🙂

Je gaat ook wel eens naar een LAN Party, wat is je favoriete Lan ooit geweest?
Campzone natuurlijk! Hoewel The Party en WallyLan ook erg leuk zijn!

Hoe vaak ga je in een jaar naar een LAN? Ongeveer 6x per jaar.Wat heeft je voorkeur een grote (200+ bezoekers) of kleine Lan?
Het maakt eigenlijk niet uit, gezellig is het toch wel!

Heb je nog een leuke blunder voor ons wat je tijdens een Lan hebt meegemaakt?
Vorig jaar op Campzone heb ik iets teveel gedronken (door elkaar). We zaten buiten met een man of 15, vervolgens ging er nog een waterpijp langs.. Ook ging er nog een joint langs.. Toen ging het nog best goed.. Totdat ze aankwamen met bitterballen. Toen ging het natuurlijk gruwelijk fout. Desondanks hebben maar 2 mensen in de gaten gehad dat ik heb moeten overgeven. Maar goed, eigen schuld dikke bult.

Voor gamers die nooit naar een Lan gaan, wat maakt dit zo leuk?
Een lanparty draait niet alleen om gamen, eigenlijk draait het meer om socializen vind ik. Gewoon mensen ontmoeten, gezellig kletsen, beetje gamen, biertje erbij of iets anders. Het is gewoon leuk! En je zit niet constant in je kamertje, maar je komt lekker buiten. Daarbij klikt het gewoon met de meesten omdat men dezelfde interesses heeft.

Wat vind je van een website voor de gamende vrouw?
Erg leuk! Vooral omdat de meeste mannen denken dat vrouwen niet op internet zitten of überhaupt gamen. Jongens, kom eens onder die greppel vandaan!

Wil je nog iets kwijt aan onze lezers?
Volgend jaar: invasion of the female-gamers @ Campzone? (alleen al voor de reactie van de mannen op campzone als ze een hele kudde vrouwen zien aankomen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.