Wie kent hem niet? De compleet gestoorde Jigsaw uit de Saw-serie. Hij ontvoert mensen (of laat ze ontvoeren), waarna de slachtoffers mogen kiezen tussen een pijnlijke dood of op een pijnlijke en moeizame manier blijven leven. De gruwelijke martelpraktijken zijn nog niet voorbij, want hij is teruggekeerd. Ditmaal in Saw: The Videogame.Sinds 2006 werkte Brash Entertainment aan een Saw videogame. Brash kon het financieel niet meer redden, dus werd de game eind 2008 geannuleerd. Nu heeft Konami besloten om de game te redden. Dat is gelukt! Op 20 november lanceren zij de game op de PC, PS3 en Xbox 360.

Saw: The Videogame speelt zich af tussen de eerste en de tweede film. Je speelt als detective Tapp. Jigsaw heeft je opgesloten in zijn speeltuin: een donker verlaten gekkenhuis. Het gekkenhuis zit vol met gruwelijke vallen, misleidende boobytraps en puzzels waar jouw leven van afhangt. Het is dan ook aan jou om zo snel mogelijk een uitweg uit het gekkenhuis te vinden en misschien zelfs te achterhalen wat de motieven van Jigsaw zijn.

The Videogame brengt de horror en marteling zoals je die kent van de Saw-films naar de console en laat je ervaren hoe het is om zelf gevangen te zitten tussen de creaties van Jigsaw. Om te ontsnappen moet je dodelijke vallen ontwijken en levensbedreigende puzzels oplossen.

Saw-fans zullen een hoop boobytraps en martelpraktijken herkennen uit de verschillende films, maar daarnaast bevat de game ook enkele nieuwe vallen en tests. Ook kom je, door succesvol de verschillende tests te doorstaan, een aantal dingen te weten over zowel Jigsaw als enkele slachtoffers uit eerdere films en wat er met hen gebeurd is. Kun jij de tests doorstaan en levend uit het gekkenhuis komen? We zullen het zien, in Saw: The Videogame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.