Alweer het zesde deel van de Call of Duty reeks is onlangs uitgekomen. Dit maal stuit de reeks terug op het ‘moderne oorlog’ sfeertje van deel vier. Dit tweede deel van de moderne Call of Duty oorlog formula valt terecht goed in de smaak bij gamers, wat maar weer blijkt uit de vele pre-orders en het feit dat het spel zelfs de Benelux records heeft gebroken.Naam: Call of Duty: Modern Warfare 2Platform: Xbox 360, , PS3 , PCGenre: (First-Person) ShooterDeveloper: Infinity WardPublisher: ActivisionReleasedatum: 10/11/2009Rating: 18+Players: Singleplayer en Multiplayer

Call of Duty: Modern Warfare 2 speelt zich vijf jaar na Call of Duty: Modern Warfare af. Je speelt het spel als “Roach” en bent lid van Task Force 141. Jullie doel is een einde te maken aan de Ultranationalisten; een organisatie bestaande uit Russische terroristen.Een shooter als Modern Warfare 2 trekt natuurlijk een hoop ‘hardcore’ gamers aan, wat betekend dat de moeilijkheidsgraad van hoog niveau moet zijn. Net als voorgaande delen bevat het spel dan ook vier verschillende, goed gebalanceerde moeilijkheidsgraden. Op het begin van het spel zal je een snelheidstest moeten uitvoeren waaruit een aanbevolen moeilijkheidsgraad zal komen. Aan jou de keus om deze raad op te volgen of om toch voor een andere graad te kiezen. Wel leveren de moeilijkheidsgraden ‘hardened’ en met name ‘veteran’ extra achievements op.Call of Duty: Modern Warfare 2 heeft ontzettend veel (politieke) kritiek ontvangen vanwege gewelddadige en mogelijk beledigende scènes. Dit is natuurlijk een hoop onnodige bullshit. Voordat je namelijk überhaupt begint met het spelen van MW2 wordt je al gewaarschuwd voor de gewelddadige scènes en word je de mogelijkheid aangeboden deze zelfs over te slaan. Mocht je voor de optie kiezen deze scenes toch te willen zien, dan komt er alsnog voor de lompe scene netjes een waarschuwing te staan met weer dezelfde vraag. Mochten mensen dus gevoelig zijn tegenover het geweld in Modern Warfare 2, dan kunnen ze er gewoon bewust voor kiezen deze niet te zien. What’s the big deal? Het heeft overigens niet eens betrekking op je gamerscore!Vind je dit soort scènes trouwens niet beledigend, dan is het wat mij betreft zeker een aanrader om deze te spelen. Het is namelijk ontzettend tof en chaotisch, op positieve wijze.

Grafisch gezien is de Xbox360 versie van Modern Warfare 2 erg mooi. Je voelt je echt helemaal thuis, tot zover mogelijk natuurlijk in een oorlog, en het zijn die kleine details die dat vleugje realisme nog eens extra aan het spel toevoegen. Van een brandende vlag tot gewoon simpelweg een stapeltje papier of iets dergelijks, er is allemaal aan gedacht. Er zijn veel verschillende soorten omgevingen en elk ervan weet een indrukwekkende impressie bij mij achter te laten. Ook het geluid zit goed in elkaar.Naast de gevarieerde omgevingen, zorgen ook de missies voor voldoende variatie. De ene keer mag je met je ‘stealth’ en (gedempte) sniper te werk gaan, de ander keer beheer je luchtaanvallen, weer een andere keer rijd je rond op snowmobiles en nog een andere keer speel je het spel gewoon met een red dot sight wapen.

Maar waar een game als Call of Duty: Modern Warfare 2 natuurlijk echt omdraait is de multiplayer. Ik zeg het maar meteen; deze heb ik helaas niet veel gespeeld, maar wat ik heb gespeeld was tof. Online zijn er nog wel een aantal problemen met het connecten met een host, maar afgezien van dat biedt de online play van Modern Warfare 2 wel die sensatie die een shooter zou moeten leveren. Er zijn natuurlijk verschillende soorten online modes, maar de meeste zal je moeten vrijspelen door je level omhoog te krikken. Daarnaast kan je ook nog gebruik maken van perks, dit zijn een soort upgrades voor je wapens, equipment enz. Door bepaalde dingen te doen kan je betere perks vrijspelen. Ook kan je online ‘boosts’ krijgen door bijvoorbeeld een X aantal personen te vermoorden zonder dood te gaan. Erg leuk is dat mensen hierdoor bijvoorbeeld helicopters en airstrikes vrij kunnen spelen. Helaas zijn het aantal kill streak rewards dat je online kan halen echter wel redelijk veel, wat het allemaal toch wel een beetje chaotisch maakt. Mocht je overigens ontzettend noob zijn, de pech hebben om in een match met pro-gamers te zitten, je dag niet hebben, of een ander excuus hebben om verschrikkelijk ge-owned te worden, dan kan je alsnog streak rewards scoren. Door een redelijk aantal keren dood te gaan zonder zelf iemand in de tussentijd te vermoorden, speel je deze namelijk vrij. Of je hier echter trots op moet zijn, is nog de vraag.

Naast de bekende online play bevat Modern Warfare 2 ook nog de mode; special Ops. Deze kan je zowel in singleplayer als in co-op mode spelen. Bij Special Ops zijn er verschillende soorten missies die je kunt spelen. Afhangende van je prestaties, kan je in Special Ops sterren verdienen. Niet alleen speel je hier achievements mee vrij, maar ook weer nieuwe, toffe Special Ops missies. Precies die extra toevoegingen die we nodig hadden als je het mij vraagt.

Conclusie:Het is jammer dat Call of Duty: Modern Warfare 2 online toch wat problemen heeft met de hosts, maar gelukkig kan je er nog wel mee leven en is de rest van de online play goed te doen. Ook de singleplayer van het spel is goed opgebouwd en biedt veel variatie, evenals de Special Ops mode die eindeloze fun biedt. Call of Duty: Modern Warfare 2 is wat mij betreft de shooter van 2009.-Gameplay: 9.5/10- Fun: 9.5/10- Levensduur: 10/10- Graphics: 9/10- Geluid: 9/10- Originaliteit: 7/10Totale Score: 9De PC review komt binnenkort. Hier zal de aandacht wel meer op de multiplayer worden gevestigd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.