Deze game werd al een tijdje verwacht, en hij is er dan ook al een tijdje, in Japan… Toch willen wij jullie niet weerhouden van deze super girlie shooter die iets weg heeft van Elite Beat Agents en Guitar Hero, of It’s Ouendan meets Time Crisis, maar toch ook weer niet…

Music GunGun! Had eerder dit jaar (februari) zijn debuut in de Amusement Machine Show. Terwijl je een girlie pistool vasthoudt, word je aangevallen door ronde beestjes, monstertjes, groente, fruit, of wat het dan ook mogen zijn, op het ritme van een nummer. Halverwege het nummer verschijnt er een soort van ‘baas’ die je moet neerhalen zonder ritme op een soort van ‘Wii-manier’ door je pistool op het scherm te richten terwijl je ondertussen nog de andere vijanden moet neerschieten. Een ander aspect van de game is dat er aan het einde van sommige nummers een mega bonus kan worden verdiend door de guns omhoog te wijzen, weg van het scherm en één schot te lossen op precies het juiste moment. De game kan met 1 of 2 spelers worden gespeeld en heeft competive en cooperative modes.
De game is voornamelijk meer een ritmegame dan een echte shooter. Als je het nummer dat gespeeld wordt kent, is het al heel wat makkelijker om je vijanden neer te schieten. De themesong Evangelon werd dan ook regelmatig gekozen door Japanse deelnemers gezien de meeste Japanners dat nummer kunnen dromen. (Waarom weet ik niet precies, ik ben geen Japankenner, maar het zal er wel een populair nummer zijn).
Music GunGun! is niet echt super innovatief, maar het combineert shooters en muziekgames wel op een originele en leuke manier. Het zou ons dan ook niet verbazen als deze game ook ooit naar de Wii gaat komen. Voor nu is het helaas alleen te spelen in arcades, en die hebben wij hier helaas niet zo veel, laat staan dat ze Music GunGun! hebben. Dus op naar Japan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.