Sneeuw in de winter vind ik niet zo leuk. Sneeuw in games daarin tegen vind ik erg leuk. En dan ook nog Mario en Sonic die erin voorkomen dat belooft wat. Wij hebben voor jullie de game Mario en Sonic op de Olympische winterspelen mogen spelen. Lees snel verder of deze game net zo leuk is als dat hij klinkt.VerhaalDe game Mario en Sonic op de Olympische Winterspelen is een vervolg op de game Mario en Sonic op de Olympische spelen die in 2006 uitgebracht werd door Sega. Dit maal reis je af naar de Olympische winterspelen in Vancouver volgend jaar 2010. De game bestaat uit allerlei minigames en biedt de mogelijkheid om met verschillende personages de uitdaging aan te gaan.

MinigamesOp het moment dat je start, kun je twee opties kiezen: je kunt losse wedstrijden spelen, of je kan meedoen aan een evenement. Bij de losse wedstrijden kun je een keuze maken uit verschillende sporten. Kies je voor het evenement dan ga je een verhaallijn volgen. Na het kiezen van je personage krijg je de grote opening. De dag erna start je met trainen. Door middel van het trainen leer je de besturing kennen. Vervolgens als de training klaar is en je de dag erna weer mag, moet je een wedstrijd spelen. Dagelijks krijg je een training en een wedstrijd.

De game kent verschillende minigames zoals: afdaling Ssiën, schans springen, sleeën, sprinten (schaatsen), kunst schaatsen, ijshockey, curling en skeleton. De minigames kunnen ook gespeeld worden met het Wii Balance Board, wat een leuke aanvulling is. Wat mij ook opviel is dat als een training niet goed gaat en je hem faalt dat je een uitdaging krijgt. Een tegenstander wil de uitdaging met je aangaan. Om verder te gaan moet je hem verslaan. Zodra de tegenstander verslagen is, ga je door naar de volgende dag. Soms is dit nog best lastig, sommige tegenstanders zijn niet zo makkelijk te verslaan.

PersonagesGrappig aan de Mario en Sonic games is dat alle personages die bij beiden karakters horen in de game zitten. Natuurlijk maakt het de keuze er niet makkelijker op. Per karakter heb je ook nog verschillende kwaliteiten. Zo is prinses Peach goed in schaatsen en is een ander weer goed in allround wedstrijden.

Looks en GeluidBij de Nintendo Wii games moet je natuurlijk nog niet echt op het grafische deel letten. Toch ziet de game er goed uit. En de leuke kleurtjes en leuk aangeklede omgeving en achtergronden zorgen ervoor dat de game leuk is om naar te kijken ook al speel je hem niet zelf. Ik moet zeggen dat ik zelf niet erg op de achtergrondmuziek gelet heb. Wel viel me op dat de muziekstukken die gebruikt zijn voor bij het kunstschaatsen een grappige keuze zijn. Zo komen er een aantal klassieke muziekstukken aan de orde.

Mijn meningMocht je de game willen kopen en fan zijn van Mario en Sonic games, dan is deze game zeker een leuke aanvulling op je collectie of misschien een tip voor de feestdagen. De game ziet er vrolijk uit en je kunt hem de nodige tijd spelen. Mocht je gewoon zin hebben om even te gamen, dan kan dat ook bij deze game door de optie om gewoon minigames te spelen. Persoonlijk ben ik helemaal fan van kunstschaatsen met Peach. Peach is natuurlijk de aangewezen persoon voor deze wedstrijd en met de juiste bewegingen op tijd stelen we samen de show op het zwanenmeer. Sommige minigames vind ik wat lastig en er komt wat gemopper bij omdat het me niet helemaal lukt maar je merkt snel dat het een kwestie van oefenen is.

Score

Gameplay: 7/10- Fun: 8/10- Levensduur: 7/10- Graphics: 7/10- Geluid: 6/10- Orginaliteit: 7/10Reviewerscore volgens de reviewer: 7

InformatieDe game is er voor de Wii €49,99 en de DS €39,99 (prijzen zijn gemiddeld, deze kunnen afwijken)Releasedatum: 16-10-2009Uitgever: Sega

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.