Al eerder heeft Yvonne een blik op de nieuwe game van Nintendo geworpen, New Super Mario Bros. Tijdens het FirstLook evenement hebben wij de game alvast kunnen spelen.

Deze demo versie duurde in totaal 10 minuten en we hebben hem met 4 personen gespeeld. Je Wii controller kantel je een kwart, zodat je beter kunt spelen. Je kiest allemaal een karakter om te gaan spelen en dan gaat het feest beginnen.In de eerste level moest ik meteen aan Mario Bros 1 denken. Het eerste stukje kwam me bekend voor en ik moest meteen aan een gepimpte versie denken, net zoals Yvonne al eerder in haar preview had aangegeven. Maar al heel snel was het duidelijk dat het er verder toch anders uit zag.

Omdat we met ons vieren speelden konden we dus meteen de multiplayer modus testen. Je rent allemaal van het begin van de level naar het einde toe. Probeer zoveel mogelijk muntjes te scoren en je tegenstanders van de wereld te schuiven. Blijf je achter? Dan verschijn je al snel in een bubbel weer terug en kun je weer meespelen. Daar waar je normaal een paddenstoel verwachte om groot te worden, verschijnen er nu 4 stuks. Een strijd om er één te pakken is het en zie je al snel 4 gekke poppetjes heen en weer springen.

Tijd om de levels te bekijken heb je bijna niet en zelf vond ik het even verwarrend welk poppetje ik ook alweer was omdat het zo snel gaat. Iedereen wil als eerste de vlag bereiken aan hete inde van de level. Maar zoals we in principe van Nintendo zijn gewend zag het er allemaal wel vrolijk gekleurd uit. Tijd voor level 2, ook weer een déjà vu gevoel, die ook snel weer verdween. De strijd barste weer los en we gingen op naar het einde. IK moet zeggen dat het er leuk aan toe ging, maar ik toch als Mario fan graag even alleen zou willen spelen om alles wat uitgebreider te testen. Maar die multiplayer modus is echt een gave toevoeging aan de game!En we hebben de kont geschopt van de ‘demojongen’ die de game aan het promoten was aan de voorbijgangers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.