Eerder meldden wij al dat er een nieuw uitbreidingspakket zou uitkomen voor The Sims 3, genaamd ‘Wereldavonturen’. Ook berichtte wij daarbij dat er een aantal leuke nieuwe dingen beschikbaar zouden zijn. 2 onderdelen hiervan zijn het graven en tombes bouwen. Vandaag gaan we hier verder op in.

Het meest opvallende wat deze uitbreiding toelaat is het bouwen van 4 extra verdiepingen, onder de grond. In deze diepe kelders kun je dan een heleboel nieuwe dingen neerzetten zodat je eigen graftombe tot leven komt. De ‘kelders’ kun je zo groot maken als de kavel toelaat waar je je huis op bouwt.Verder kunnen we een heleboel nieuwe grafobjecten en object updates verwachten. Een daarvan is de ‘Mist Maker’. De naam zegt misschien al meer dan genoeg: Je kunt met deze mist kamers of doorgangen verbergen, waardoor je sim ze in eerste instantie niet ziet.Een ander ontzettend leuke nieuwe optie is de ‘verdiepingverwisselaar’. Dit is een 1-tegel groot object waarop sims kunnen gaan staan. Ook kun je er standbeelden opzetten die, wanneer geactiveerd, je sim verplaatsen naar een andere verdieping.

Een van de grotere, meer puzzelachtige nieuwe objecten zijn de muur- en vloervallen. Dit zijn valkuilen die je kunt plaatsen op vloeren of muren. Ze kunnen worden ingesteld op schieten met vuur, darts, stoom of elektriciteit op een sim. Maar pas op! Je sim kan knock-out gaan of in brand vliegen. Echter zijn er wel manieren om deze bijeffecten te laten verdwijnen.Nog een leuk element zijn de duikputten. Deze duikputten kunnen ontzettend veel. Je kunt schakelaars of schatten op de bodem plaatsen, de kleur van het water veranderen en zelfs de duikputten gebruiken als portalen (waarbij je sim dan raar opkijkt wanneer hij opeens weer boven water is als hij net bij de bodem aan het schatzoeken was).

Verder zal het spel schatkisten en sarcofagen bevatten. Deze sarcofagen kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt: Een plaats om ‘O Jaa’ in te doen of een rustplaats voor mummies die ook kunnen patrouilleren om je sim te vervloeken! Daarnaast kun je ook de schatkisten in de sarcofagen verbergen.Fakkelhendels en Indrukbare Beelden kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Met deze handige hulpknopjes kun je je sim dingen laten activeren (die hij misschien helemaal niet wil!). De fakkelhendels en indrukbare beelden kunnen oneindig gebruikt worden in combinatie met bijvoorbeeld verdiepingverwisselaars of om verborgen gangen en deuren te openen.

En last but not least kunnen trappen in dit nieuwe deel verborgen worden! In combinatie met bovengenoemde objecten kun je een trap laten verdwijnen of verschijnen. Verras je sim dus maar eens goed.Naast al deze informatie over de graftombes, heeft het ontwikkelingsteam ook nog een tip voor ons:

wrote
Kelders kunnen niet rechtstreeks worden gebouwd onder zwembaden of vijvers. Bij het bouwen boven de grond helpt het eerst de trappen te plannen die zullen afdalen naar de kelders. Dat bespaart al heel wat werk om te herbouwen als het niet lukt met de trappen. Je kan de Speciale Items Koop Menu gebruiken door te gaan naar Koop Modus, het cheatvenster te openen (typ in: Shift + Ctrl + C) en “buydebug” te typen. Deze nieuwe modus geeft je de mogelijkheid te kiezen uit nieuwe Grafobjecten zoals vloervalkuilen, Verdiepingverwisselaars, Duikputten en zoveel meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.