In de gratis online game Free Realms staat de hele wereld in het teken van Halloween! In Free Realms kun je de wereld verkennen, bouwen, huizen inrichten, een huisdier opvoeden en nog veel meer.

Wat heeft Halloween meegenomen voor de spelers? Naast dat er spookachtige activiteiten en live events georganiseerd worden zijn er ook speciale quests tot leven geroepen. Ook zijn er een hoop nieuwe kostuums. In totaal zijn er 35 nieuwe kostuums voor de spelers en hun huisdieren.

De winkeliers van Pixiewood hebben de straten gedecoreerd met spinnenwebben, pompoenen en nog meer accessoires.

Je kunt ‘Trick or Treaten’. Je moet op zoek naar ‘Hallowee Harry’, deze is te vinden op de weg naar Pixiewood en hier kun je elke dag even een bezoekje aan brengen.

Zoals al eerder geschreven zijn er nieuwe quests en events. Halloween Harry stuurt je op verschillende quests die je leiden naar de donkerste gedeelten van Free Realms om het op te nemen tegen de Pompoen prins! Ook kun je karakters aanspreken die een speciaal pompoentje boven hun hoofd hebben. Prinsje Pompoen heeft het ook erg druk met het zenden van spoken en andere enge wezens naar de wereld. Je weet dus niet waar en wanneer ze voor je neus kunnen staan. Je kunt praten met de spook jagers in Snowfall, Stillwater Crossing en Bristlewood om ze weg te jagen.

Een nieuwe instance is tot leven geroepen op het ‘Bone Bog Cemetery’. Op deze begraafplaats in Blackspore zijn erg creepy inwoners blijven plakken. Deze moet je samen met je groep dus neermaaien, als het jullie lukt in elk geval.

Er is nog meer! Als je een TCG Quest Pack unlockt is het mogelijk om een glow in the dark Jack O’ Lantaarn kostuum of een chiller boombox in je bezit te krijgen. Dan is er ook nog de mogelijkheid om elke dag aan het rad van Halloween te draaien om kans te maken op leuke beloningen.

Het evenement is op 14 oktober 2009 van start gegaan en zal tot 11 november 2009 op de servers blijven. Daarna zal de server zich wel op gaan maken om kerst te gaan vieren, maar daar is tot op heden nog niets over bekend. Meer informatie over deze gratis game, is op hun website te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.