Katamari Forever staat bekend als een vrolijke game die je moet kennen. Wij mochten deze game voor jullie proberen. De game is er voor de Playstation 3 en de uitgever is Namco Bandai. Ben jij benieuwd wat er in deze Katamari game allemaal te beleven is? Lees dan snel verder.

Deze game heb ik zelf maar heel even gespeeld. De game is voor jullie gespeeld door Pientje. Wij waren beiden blanco en wisten eigenlijk weinig tot niets over deze game toen we hem gingen spelen. Katamari kent al meer games. Dit is de eerste game voor de Playstation 3. De game begint met een rampsenario. De koning genaamd the King of all Cosmos is helemaal van slag. Hij heeft als gevolg van een val geheugenverlies en heeft de sterren uit het heelal vernietigd. Jouw hulp is dan ook bijzonder hard nodig om dit weer in orde te maken. Hoe? Door zoveel mogelijk zooi bij elkaar te rollen aan een bal zodat de koning hiervan weer een nieuwe ster kan maken.

De game begint met een intro waarin je duidelijk te zien krijgt wat je moet doen. Je leert de besturing van de game kennen en je krijgt daar de nodige uitleg bij zodat je de game kan leren spelen. De bal waarover ik het heb is een soort plakbal. Overal waar je met de bal heen gaat, blijven de spullen waar je de bal overheen rolt aan je bal plakken.

Mocht je niet helemaal begrijpen wat ik bedoel, dan kun je bovenstaande filmpje bekijken. Zoals je ziet kun je het zo gek niet verzinnen en je zorgt dat het aan je megabal plakt. Van de grote bal die je verzameld hebt, maakt de koning dan de nieuwe ster. Ondertussen moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat het geheugen van je vader weer bij elkaar gezocht wordt. Dit doe je ook weer doormiddel van het rollen van een bal. Apart is dat je de geheugenstukken moet terughalen uit eerdere levels uit andere games. Je kan niet altijd zomaar gaan rollen, soms moet je geld zoeken en zorgen dat het aan je bal kleeft en dan moet je weer andere belangrijke spullen bij elkaar vinden. Er wordt per level uitgelegd wat nodig is. Je begint met een kleine bal die steeds groter wordt naar mate dat het spul eraan vastkleeft dus niet alleen geld, bloemen, snoepgoed, punaises gaan mee maar ook grote gebouwen zoals piramides of de Eiffeltoren noem het maar op, en je kan het mee rollen. Je begint als kleine Katamari prins en je wordt steeds groter. Hierdoor kun je weer grotere items rollen.

Helaas voor de prins zijn de opdrachten niet gemakkelijk. Je mag niet zomaar een ster rollen, de koning stelt de nodige eisen aan hoe de ster in elkaar hoort te zitten. Hij heeft wensen over de grote van de ster en over het materiaal waarvan hij gemaakt is. Je krijgt dus vaak een opdracht van hem mee. Verstandig is om je best te doen, want als je de opdracht niet goed doet dan moppert de koning flink en gooit hij de ster gewoon weg. Niet altijd leuk commentaar en gemopper dus. De game ziet er grappig uit. Een beetje recht toe recht aan met leuke kleuren. Je moet er van houden, wil je het mooi vinden. Dat geldt ook voor de gamekarakters die er apart uitzien. De game is gemaakt op HD kwaliteit, helaas is dit door de eenvoudige stijl niet te zien. Achtergrondmuziek is Japanse muziek waar je van moet houden gelukkig is het wel popmuziek maar de muziekstijl moet je liggen.

De game heeft dus een behoorlijke Japanse stijl en je moet er van houden. De game heeft natuurlijk een voorgeschiedenis die leuk is om te kennen. Als je blanco bent en deze game wil spelen dan is het een enorme tegenvaller en hebben wij het advies om eerst eens naar de andere delen of de historie te kijken.Pluspunten:– Vrolijke kleurtjes- Grappige muziek- Grappige gamekaraktersMinpunten:– Als je de game niet kent is het een onwijs vaag spel- HD kwaliteit komt niet naar voren- De geluidjes van de personages en de communicatie van de koning kunnen je in de loop van de tijd flink gaan irriteren.De game is dus een DO als je van Katamari games houdt en het verhaal en de voorgaande games kent. Mocht je de games niet kennen dan is het verstandig je er eerst in te verdiepen voordat je de game koopt.

Uitgever: Namco BandaiKost: ongeveer €44,99Platform: Playstation 3

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.