Hij is stoer, hij is cute, hij is undercover spion en een superheld! Darwin de cavia uit de bekende animatiefilm van dit moment G-Force. Wij mochten de game voor je testen op de Nintendo Wii. Wil jij weten wat deze pluizige redder in nood allemaal kan? Lees dan snel de hele review.G-Force bestaat uit een groep cavia’s die in opdracht gevaarlijke missies uitvoeren. Jij speelt in de game Darwin, de leider van het G-Force team en je gaat het avontuur tegemoet. Op het moment dat de game start, begin jij met een training waarin je de besturing leert gebruiken. De besturing bestaat uit de wii mote en nuckchuck. Tijdens de missie leer je het gebruik van je pistool, en een of andere zweep onder de knie te krijgen. Ook vliegen, springen en rennen komen aan de orde. Dan leer je Mooch kennen, een vlieg die je helpt tijdens je missies. Jij als speler kruipt in de huid van Mooch en helpt Darwin met de missies. Je kunt in vliegvorm tijd vertragen waardoor dat je tussen snelle ventilatoren doorkan of door smalle openingen. Ook heeft Mooch ingebouwde lasers die je kan gebruiken om deuren van de andere kant uit open te lazeren zodat Darwin erdoor kan. Ook een camera uitschakelen is op deze manier gesneden koek voor Mooch.

De opdrachten voor je missies krijg je door via een soort walky talky, maar ook via filmpjes wordt je uitleg gegeven wat je doel is. Door aanwijzingen, tussentijdse opmerkingen en tips kun je het level voltooien. De tussentijdse opmerkingen en aanwijzingen werken wel positief, zo krijg je het voor elkaar het level te voltooien.

Tijdens het spelen van de game komt er van alles voorbij. Doorgeslagen broodroosters, lijpe wafelijzers, freaky blenders en kwaadaardige papierversnipperaars die je aanvallen en neergeschoten moeten worden. Je vliegt en rent van hop naar haar terwijl je aangevallen wordt. Je bent gelukkig niet alleen, het G-Force team bestaat uit 3 cavia’s. Natuurlijk gaat het niet allemaal in een keer goed en weten de andere cavia’s zich dan ook goed in de nesten te werken.

De game zit grappig in elkaar en lijkt op een puzzelachtige manier in elkaar gezet. Jij moet je missie voltooien door opdrachten te doen en bepaalde routes te volgen. Soms zijn ze erg lastig en duurt het even voordat je missie geslaagd is. Voor de Wii ziet de game er goed uit. Er is duidelijk te zien wat je moet zien. Echter is op de Wii de besturing best lastig. Je moet de besturing goed onder controle hebben en houden, wil je de game kunnen spelen.

Pluspunten: – De game kent een grappig verhaal wat in de game goed te volgen is. Mocht je G-Force nog niet gezien hebben in de bioscoop dan is de game toch goed te volgen. – De looks zien er goed uit en de game speelt zich dan ook goed. – Uitleg is duidelijk.Minpunten:- In eerste instantie was ik de game zelf aan het spelen, maar al snel heb ik hulp moeten vragen. Ik werd heel erg duizelig tijdens het spelen. De besturing is zodanig moeilijk dat je echt gecontroleerd moet spelen. Het meekijken ging me beter af.- De game is voor 7 jaar en ouder. Ik vond persoonlijk de game voor een 7 jarige nog erg geweldadig. De op hol geslagen keukenapparatuur ziet er best heavy uit. Het feit dat je zaken moet opblazen en neerschieten vind ik het persoonlijk nog redelijk heavy. Ook de ingeschakelde hulp deelt deze mening met mij. Ondanks de minpunten ben ik wel positief over deze game. Hij bevat originaliteit , is grappig, speelt zich goed weg en de uitleg is heel duidelijk. Ook grafisch ziet de game er op de Wii goed uit. Ben jij een echte disneyfan of vond je G-Force helemaal geweldig in de bios? Dan is deze game een aanrader.

Informatie op een rij:Uitgever: DisneyGenre: AvontuurPlatforms: DS, Wii, Ps2, PSP, PS3, Xbox 360 en PCPrijs (rond de): €49,99 voor de Wii €49,99 voor de PS3 €39,99 voor de DS €29,99 voor de PS2 €39,99 voor de PSP, €49,99 voor de Xbox 360 €29,99 voor de PC.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.