In de voetsporen van grote ontdekkingsreizigers, presenteert Bounty Bay Online haar nieuwe uitbreiding, “Beyond the Horizon”. Met enorm veel nieuwe spelinhoud en zes nieuwe steden op de Noord- en Zuid Amerikaanse continenten, wordt “Beyond the Horizon” naar alle waarschijnlijkheid uitgebracht in Q4 van 2009. Van Frogster, de uitgever van het spel, kreeg ik een preview van de uitbreiding.Preview van de uitbreiding“Beyond the Horizon” introduceert een compleet nieuw continent, verre landen en mysterieuze beschavingen. Het introduceert ook character classes, nieuwe pets, en nieuw trouw-systeem, nieuwe kleding sets, meerdere mini-games, een nieuw ranking systeem en meer dan 40 nieuwe quests. Dit werd allemaal uitgebreid uitgelegd en getoond tijdens een 30-minuten durende preview dat aan me werd gegeven door een team van Frogster.Character classesWe beginnen met de eerste stap: het kiezen van een klasse. Het originele spel heeft alleen beroepen, geen karakter klassen. Vijf karakter klassen zijn beschikbaar in de uitbreiding: Treasure Hunter, Armed Businessman, Royal Military Officer, Imperial Guardian en de Caribbean Pirate. Elke klasse heeft zijn eigen expertises en kan verder ontwikkelt worden aan de hand van een unieke ‘skill tree’. De mannen van Frogster zijn vriendelijke genoeg om een vrouwelijke Armed Businessman voor me te kiezen, waarna we de spelwereld betreden.Look & FeelZe laten me het beginlevel van de nieuwe uitbreiding zien. Een nieuwe introductie questline legt uit hoe het spel werkt en laat je kennis maken met de omgeving. De omgeving zelf is enorm en authentiek. BBO heeft dezelfde grafische kwaliteit als Frogster’s Runes of Magic, maar het uiterlijk en de feel van het spel zijn compleet anders. De bedoeling was dat het een 14e-16e eeuwse uitstraling zou hebben, en ze zijn met vlag en wimpel geslaagd. De steden zien er uit alsof ze rechtstreeks uit de tijd van Columbus komen, en de ontwerpen van de personages reflecteren perfect hoe je er in die tijd uit zou hebben gezien. Met de toevoeging van de vijf karakter klassen heb je daarbij een nog diversere keuze als het gaat om uiterlijk van je personage.

Beter dan een pauze-knopNa een beetje rond te rennen, beginnen we tegen een MVP te praten, die ons een leuke quest aanbied. De quest log is verdwenen uit het spel, en vervangen door het zogenaamde quest guide. Deze gids geeft je een gestructureerd overzicht van je quests, en markeert zelfs bepaalde gebieden (zoals je doelwit). A nieuwe, erg handige feature, zijn de zogenaamde anchor points. Door in de gids op een van deze punten te klikken, kan je automatisch naar die locaties navigeren. Of voor de die-hard MMORPG spelers onder ons: terwijl je personage automatisch naar de gewenste locatie loopt, kan je een cola uit de koelkwast halen of een lekker broodje. Beter dan een pauze-knop!Nieuwe plekken en petsDe mannen van Frogster voeren een code in, en poef, we zijn ineens een level 80 personage. De kracht van een personage met een hoog level is enorm, maar het wordt al snel duidelijk dat zelfs dan, het spel nog steeds uitdagingen biedt. Salinas is the place to be voor high-level spelers. Je betreed de wereld van de Maya: een beschaving die nieuw is in het spel. De tropische setting met realistische jungle en Maya piramides komt met passende vijanden, zoals pygmeeën en slangen. Ze zijn klein, maar heftig. De jongens van Frogster hadden meerdere minuten nodig om de slang te doden, zelfs met hun HP die opliep tot in de duizenden. Alle concentratie ging naar het gevecht, maar het geweldige gevoel van overwinning, het moment dat de slang neerviel, werd duidelijk in de luide kreet die volgde: “Yeeehaaaw!”

Na me een grijns toe te werpen, gaan we verder met de preview. Door een fluit te gebruiken, roepen ze een van de nieuwe pets op. Er zijn vier nieuwe pets in de uitbreiding, waaronder een schattig elfje en een gemeen-uitziende wolf. Pets zijn geen nieuw element in BBO, maar het ‘active pet system’ is dat wel. De pets hebben hun eigen interface, met een overzicht van hun speciale vaardigheden, HP en hun eigen inventory. Je kan je huisdier echt niet onbeperkt als pakezel gebruiken. Zoals echte dieren, hebben ze eten nodig. Als je ze honger laat lijden, dan verdwijnen ze en zal je een tijdje moeten wachten voordat je ze weer terug kunt roepen. Om te laten zien hoe krachtig je dier kan worden, vooral na het winnen van wat levels en het leren van wat nieuwe vaardigheden, mikt de crew op een vijand en, na een dikke explosie, barsten in lachen uit.Zeilen en scorenIk realiseer me plotseling dat alles wat ik tot nu toe heb gezien, nog maar de helft van het spel is – we hebben nog niet eens de zeven zeeën betreden. Je begint met een klein schip met een laag level. Maar om me te laten zien wat je kunt bereiken laten ze me een van hun geavanceerde schepen zien. Het schip is enorm en aanpasbaar op verschillende manieren. Met zijn eigen menu, kan je zelfs de wapens en speciale vaardigheden van je boot uitkiezen. Je kunt je boot gebruiken om te reizen van het ene naar het andere continent of, voor nog meer plezier, om te vechten. Je kunt een beruchte piraat worden, schepen rammen en enteren. Als je er voor kiest om een schip te enteren, veranderd het scherm naar een scene op de boot van je tegenstander, waar je vervolgens tegen je vijand kunt vechten. Je kunt er voor kiezen om iedereen te verslaan en de boot te vernietigen, of om hun schat te stelen.

Gevechten op de zee zijn ook erg leuk in PvP modus. Groepsgevechten kunnen plaatsvinden op de zee, en ook op het land, waarna de kampioen een speciale prijs krijg. De PvP feature biedt ook een nieuw ranking systeem aan, waardoor spelers tegen elkaar kunnen strijden om de sterkste guild, de beste vechter, de rijkste speler of de beste visserman te zijn.London, San Francisco, Salinas, Hamburg, Cairo, Athens en Shanghai zijn slecht een paar van de plekken die je kunt bezoeken in Bounty Bay Online. Een origineel concept, met geweldige graphics, eind van het jaar uitgebreid met “Beyond the Horizon”: een veelbelovende uitbreiding. Ontdek werelden, verover steden, ruil goederen wordt rijk of een gevreesde piraat: dat en meer is mogelijk in BBO. Met een uitbreiding die 400 – 500 MB aan nieuwe pure inhoud biedt, kan de plezier die je zult hebben in het spel alleen nog maar uitgelegd worden door de woorden van één crewleden aan het einde van het spel: “Ik ben een level omhoog? Woohoo!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.