Runes of Magic is meerdere malen de ‘Wow-doder’ genoemd, heeft meerdere prijzen gewoon en heeft honderd-duizenden fans. En aankomende dinsdag zal de nieuwe expansie beschikbaar zijn: the Elven Prophecy.Ik kreeg een preview van de nieuwe expansie, verhaald door de uitgevers (Frogster) én de ontwikkelaars (Runewaker Entertainment).De preview begint met veel gelach terwijl de aanwezigen zichzelf voorstellen. Van Frogster zijn Jörg Koonen (Community Manager) en Matthias Fellinger (Product Manager) aanwezig. Van Runewaker zijn eigenaars, ontwikkelaars en broers John & Tony Tang aanwezig. Het eerste dat Jörg zegt is: “Alles wat ik zeg is off the record.”Het liefdesverhaal: het goede, het slechte, en het gat in de muur.Chapter II introduceert de elven, laat hun wereld zien en verteld hun verhaal, en hoe die zich mengt met dat van de mensen. Jörg begint met het geven van een demo van de uitbreiding. “Dit is het begingebied.” verteld hij me terwijl hij de eerste in-game beelden laat zien. De spelwereld geeft een Lord of the Ring gevoel: duidelijke elven-invloeden, met hoge bomen en een duidelijke aanwezigheid van magie en mysterie. Een erg coole nieuwe feature, passend bij een elfenomgeving, is het feit dat nu, “je niet alleen de grond kan gebruiken, maar ook de toppen van de bomen, die aan elkaar verbonden zijn met bruggen.”

We springen verder naar een van de nieuwe zones, de ‘Weeping Coast’. In deze zone maakt een nieuwe, erg belangrijke vijand zijn entree: de Naga.Wat is het verhaal achter deze wezens?Tony Tang:“Het verhaal gaat een beetje als volgt: heel lang geleden was er een menselijke koning en een elfenkoning, die samen de Naga achter een grote muur vastzetten om de chaos die ze veroorzaakten tegen te gaan. Maar nu zijn ze door deze barrière gebroken. Dit gaat gepaard met andere grote problemen, maar daar mag ik nog niets over vertellen.Als je niet zeker weet of je het me mag vertellen, gewoon doen!*lacht*Tony Tang: Ik zal alleen zeggen, dat er ergens een verhaal is over een verloren elf-prins.Even terug naar de Naga. Zit er een gat in de muur, hoe zijn ze er uit gekomen? En wat hebben ze te maken met die mysterieuze elf-prins?Jörg:“Ja, er zit een gat in de muur en daar zit ook weer een verhaal achter. Laten we zeggen dat er een elf en een menselijk meisje is. En voor een of andere reden, heeft die domme idioot…”Tony Tang: “.. hij had een reden, hij had een reden.”Jörg:“Het spijt me, maar hoe kan je zo dom zijn om een muur te verzwakken waar al het kwaad achter zit, alleen maar om je liefde te bewijzen aan een meisje.”Tony Tang: “Dat is romantiek.”Jörg:“Sorry, ik ben niet zo romantisch. Mijn vriendin beschuldigd me er van dat ik helemaal niet romantisch ben.”Ja, tegenwoordig is en gat in een muur maken niet meer genoeg! Maar laten we niet te ver afdwalen, ook al vinden we dat nog zo leuk.Exploderende huisdierenRunes of Magic krijgt met de uitbreiding veel nieuwe features, naast nieuwe omgeving en een nieuw verhaal. Het heeft zo ook nieuwe PvP gebieden en, onvermijdelijk, nieuwe pets.“Elke keer als we een pet oproepen, krijgen we een pet interface. Je pet heeft zijn eigen specialiteiten en een van de pets kan zelfs ontploffen. Een andere optie is dat je je pet terugroept en in de plaats daarvan extra kracht krijgt.” verteld Jörg me terwijl hij wat nieuwe pets laat zien.Naast nieuwe pets zijn er ook nieuwe monsters. Een van de nieuwe monsters zijn de pygmies. “Dat zijn soort van de komieken van het spel, omdat ze klein zijn en er raar uitzien.” Andere monsters die we tegenkomen in de spelwereld zijn vooral heel indrukwekkend. Indrukwekkend, en erg groot.

De epische ‘Tree of Life’Om zeker te weten dat ik de omvang van de nieuwe monsters goed door heb, laten ze me een boss battle zien tegen een belangrijk personage in het nieuwe verhaal: de ‘Tree of Life’.“De ‘Tree of Life’ was ooit een grote bron van leven voor de elven, totdat het gecorrumpeerd werd door demonische krachten. Spelers moeten de boom in laten zien dat het fout zit.”Of in andere woorden, je moet de boom aanvallen totdat het zich overgeeft en magisch weer goed wordt.De echte rise of the Demon Lord“En nu hebben we iets erg speciaals.” verteld Jörg me met een geheimzinnige blik. Ik heb het gevoel alsof ze me iets episch gaan laten zien. “In deze openbare encounter is deze man erg ziek geworden, en heeft hij continue nachtmerries. De spelers moeten in die nachtmerries stappen, en de demonen doden. Het idee is dat tot wel 250 spelers tegelijkertijd in deze zone kunnen komen, die moeten zich vervolgens verspreiden en alle 20 portalen onder controle krijgen. Zodra die 20 onder controle zijn, verschijnt er een baas. Die baas heeft 3 verschillende vormen die je moet verslaan. En hij heeft een erg krachtige bondgenoot: de Demon Lord.”Een enorm, demonisch wezen verschijnt. De bekende Demon Lord, het wezen dat wakker werd van zijn lange slaap en steeds krachtige werd in Chapter I. Genaamd ‘the Rise of the Demon Lord’, ging het verhaal van het eerste hoofdstuk slechts over het grijpen naar macht. In deze uitbreiding maakt de wezen zijn eerste echte verschijning. En het is intimiderend. Het hele 21” scherm is gevuld met alleen dat wezen, met laaiend vuur en as om zich heen. Langzaam loopt het op ons af met grote, vreselijke stappen.Helaas eindigde de preview hier. Een van de belangrijkste vragen die ik had als het ging om de uitbreiding was: kunnen ze dit? Zijn ze geslaagd? Zonder twijfel is dat ze gelukt! Alles wat ik nu nog kan doen is vol spanning wachten op de officiële launch van de uitbreiding, om de Demon Lord zelf te vinden, en hem op prachtige wijze te verslaan.Speel Runes of Magic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.