Ken je het bordspel Carcassonne? Deze zal naast een eerdere uitgave voor de PC (in 2002) en een Xbox Live Arcade in de tweede helft van 2009 voor de Nintendo DS een versie naar de schappen brengen. Het bordspel heeft inmiddels verschillende uitbreidingen en komt naar de handheld met het oorspronkelijke spel en de uitbreiding ‘de rivier’.

Daarnaast zijn er drie nieuwe omgevingen: de Aziatische, Arabische en Scandinavische. Ook brengt de game drie verschillende spelmodes met zich mee, namelijk:Verhaal, in deze modus doorloop je talrijke spannende levels en beleef je een spannend verhaal. Snelle spel, in deze modus bepaal jij het aantal gewenste computertegenstanders en hun speelsterkte voor het komende spel.Multiplayer, hierbij kun je het opnemen tegen je vrienden die ook een Nintendo DS in hun bezit hebben. Deze modus is te spelen via de Single-Card Play en de Multi-Card Play.

Hoe speel je het spel?

wrote
In “Carcassonne” leggen de spelers met behulp van speltegels een landschap met steden, kloosters, wegen en weilanden op tafel. Zet na zet bouwen zij met steeds meer landtegels het speelveld volgens vaste regels uit. Met hun horigen breiden de spelers hun invloed op bepaalde gebieden steeds verder uit om zoveel mogelijk winstpunten te behalen. De horigen kunnen afhankelijk van hun omgeving zowel worden ingezet als ridder, struikrover, boer of monnik. In een kasteel stelt een horige bijvoorbeeld een ridder voor, maar in een weiland een boer. Succesvolle veroveringen verhogen het puntenaantal van een speler, maar de winst wordt pas aan het einde van het spel bepaald. Wie dan de meeste punten heeft behaald, is de heerser van “Carcassonne”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.