Goed nieuws voor de liefhebbers van Starcraft: Er komt namelijk een vervolg op de populaire real-time strategy game. Er wordt momenteel nog hard gewerkt aan Starcraft II, maar in 2010 kunnen we hem zeker weten verwachten. Wat we verwachten, dat lees je in deze preview.

‘Een strijd tussen drie futuristische ruimtekolonies’ is het spel Starcraft in 1 simpele zin omschreven. Toch gaat Starcraft dieper dan dat. Vooral met de aankondiging van Blizzard dat Starcraft II in 3 delen wordt gesplitst, zul je optimaal kunnen genieten van het spel. Starcraft II is een PC-only game.Terrans: Wings of LibertyTerrans: Wings of Liberty zal het eerste deel worden. In dit deel speel je vanuit het oogpunt van de Terrans, de mensen die afkomstig zijn van de Aarde maar gevangen zijn genomen. In dit deel komt ook het conflict tussen de personages Jim Raynor en Kerrigan aan bod.

Zerg: Heart of the SwarmIn het tweede deel van de Starcraft II trilogie komt de kolonie Zerg aan de beurt. Dit deel zal veel rpg-elementen bevatten.Protoss: Legacy of the VoidHet derde deel zal draaien om de Protoss. Opvallend aan dit deel is dat er diplomatie-kenmerken in zitten verwerkt. Volgens Rob Pardo, executive vice-president bij Blizzard, zal elke game een compagne hebben met tussen de 25-30 missies. De spelers kunnen kiezen uit verschillende verhaallijnen, maar het einde van het spel staat vast. Het tweede en derde deel zal voor velen misschien lijken op expensions packs, maar Pardo zegt dat dit tegen wordt gegaan door toevoeging van onder andere cinematische tussenscenes en een uitgebreid verhaal. Volgens Blizzard is het niet per se nodig om alle 3 de delen te kopen. Je kunt nog steeds optimaal genieten van het spel met alleen deel 1, ook als je online gaat.

Blizzard liet ook weten dat Starcraft II verschilt van zijn eerste deel door nieuwe units voor de verschillende kolonies, oudere bekende kolonies met nieuwe trucjes achter de hand en verbeterde en nieuwe landkaarten.Daarnaast zal voor zowel single-player en multi-player een heleboel te beleven zijn.Echt definitieve antwoorden kan Blizzard nog niet geven op een aantal vragen. Zo ook over Battle.net, waar men online kan spelen. De ontwikkelaars zijn nog druk bezig met het bekijken en bespreken van opties voor het online spelen. Wel konden ze met zekerheid zeggen dat Starcraft 1 gewoon nog online te spelen zal zijn.

Bekijk hieronder de indrukwekkende trailer van Starcraft II:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.