Het is alweer een tijd geleden dat we een oldskool game onder de loep hebben genomen. Tijd voor een nieuwe oldskool game. Ik kan me nog herinneren dat ik deze game speelde als klein meisje. Waarschijnlijk zullen meerdere van jullie de volgende game kennen. Dit maal in Oldskool Games: Commander Keen The Defender of Earth.We gaan een aantal jaren terug in de tijd. Om precies te zijn 10 jaar toen zag Commander Keen voor het eerst het levenslicht dit was in 1990. De game werd gepubliceerd door Apogee en is ontwikkeld door ID Software. De game werd in Dos gespeeld en het genre was een Action game. Het verhaalOfficieel heet Commander Keen Billy Blaze en hij is 8 jaar oud en onwijs slim. Hij werkt in zijn clubhuis aan een eigen ruimteschip met oude spullen. En dan word het spannend. Billy’s ouders zijn erop uit en de luie babysitter van Billy valt in slaap. Billy sluipt weg naar zijn werkplaats met de helm op van zijn broer en veranderd in Commander Keen “Defender of Earth “. Voor Billy begint het avontuur. Slechte aliens komen achter het bestaan van Commander Keen en broeden op een kwaadaardig plan om de onschuldige Billy Blaze “Commander Keen” te vernietigen. Deel 1 Marooned of MarsIn het eerste deel van deze game zijn de Vorticons zo gemeen geweest om zijn ruimteschip uit elkaar te schroeven. Jouw doel is om in de schoenen van Commander Keen de gestolen delen terug te vinden. De onderdelen van zijn schip zijn allemaal spullen uit het huishouden van Commander Keen. Zo is zijn stuur, de joystick van zijn broertje, de accu van zijn moeders auto en een vacuüm keukenschoonmaak apparaat. En als benzine gebruikt hij de Everclear uit zijn vaders drank voorraad. Een grappig samengestelde combinatie waarin jij moet zorgen dat je weer terug komt op onze eigen planeet aarde. Dit doe je door het gevecht aan te gaan met de slechte aliens van Vorticons. Wil je zelf de game nog een keer spelen dan kun je via deze website de game downloaden.

Deel 2 The Eaths Explodes. In 1990 volgt ook een tweede deel van de game. In het tweede deel komt het Vorticon Moederschip naar aarde en heeft het gemene plan alle steden te verwoesten. Commander Keen heeft weer een nieuwe missie. Zijn missie: Stiekem het schip insluipen en het Tantalus team stoppen. Als hij dit niet doet……. Dan zal de hele aarde worden opgeblazen. Ditmaal ga jij als Commander Keen dus aan boord van het schip waar je tegen tegenstanders moet vechten. Je moet zorgen dat je bij de Tantaulus controle kamer komt waar je ervoor kan zorgen dat het niet meer mogelijk is om de planeet aarde aan te vallen. Je maakt gebruik van je Vorticon Hyper pistool dat je over hebt gehouden van je vorige reis. Helaas heb je niet zoveel kogels je moet dus onderweg wel kogels zoeken om te kunnen schieten.

Deel 3 Keen must DieDe Aliens van Vorticon worden steeds gemener. Commander Keen gaat terug naar de planeet Vorticon maar land op het eiland Vortville. Van daaruit gaat hij op weg naar de stad New Vorticon. Helaas voor Commander Keen is deze stad goed beveiligd met een heel groot vorticon leger. Hij moet door de onmogelijke Caves of Oblivon. Als hij dit haalt komt hij in het Kasteel van de grote intelligentie. Wie dit is? Dat is de vraag maar je moet hem verslaan voor dat hij planeet aarde vernietigd.

Deel 4 Secret of the OracleBilly (ja nu is hij even niet ge-evalueerd naar Commander Keen) is aan het werken aan een radio waarmee hij signalen kan ontvangen uit de hele ruimte. Dit is zijn nieuwste project. Plotseling hoort hij een raar bericht waaruit hij opmaakt dat de melkweg vernietigd word. Gevaarlijke wezens willen de melkweg vernietigen en er een galaxy van maken met de naam Gannalech. Billy schakelt de hulp in van The Oracle of Gnosticus IV die hem helpt met zijn missie. Hij komt erachter dat de regering van de melkweg is ontvoerd door de gevaarlijke wezens van de Shikadi. Zijn taak is ervoor zorgen dat de melkweg niet vernietigd word. Commander Keen Secret of the Oracle is hier te downloaden.

Deel 5 The Armageddon MachineIn deel 4 heeft Commander Keen het weer even allemaal gefixt! Het is hem gelukt de regering te redden en kwam erachter dat de Shikadi’s een enorm schip hebben. In deel 5 gaat hij naar het schip waar hij erachter komt dat de Shikadi’s met een enorme machine de wereld willen vernietigen. Commanders Keen missie spreekt dan ook voor zich. Red de wereld van de ondergang en vernietig het wapen.

Deel 6 Aliens eat my Babysitter.In deel 6 word de babysitter van Billy ontvoerd. Hoe gemeen! De mensen van Fribbulus Xax zijn schuldig aan deze ontvoering. Billy blijft niet stilzitten en gaat als commander keen op zoek naar zijn babysitter in zijn Megarocket genaamd Bonen met Bacon. Billy probeert een smoes te bedenken hijkan natuurlijk nooit aankomen met het verhaal dat zijn babysitter is opgegeten door aliens… Hij gaat dus achter de Fribbulus Xax aan. Je kan deze game ook zelf proberen je vind de game hier.

Deel x Keen Dreams The lost Episode. Die Billy toch. In dit deel weigert hij zijn groente op te eten. Hij valt in slaap en word wakker op de top van een berg met 2 spuds die een helm ophebben (vraag me niet wat spuds zijn sorry!). De spuds hebben ook bayoneds en staan aan elke kant van hem. De Spuds laten hem weten dat hij ernaar toe is gebracht met een droom machiene door de gemene Boobus Tuber. Jou taak als Commander Keen is om weg te komen van Tuberia. Je moet daarvoor Boobus Tuber verslaan en de droom machine vernietigen. Officieel is dit een vervolg op deel 3 en is dit dan ook deel 3.5. Wil jij weten hoe het is om door een droom machine verplaatst te worden klik dan hier om dit deel te downloaden.

Commander Keen heeft vroeger heel wat mensen bezig gehouden. Ikzelf vond het altijd een feest en uitdaging om deze game te mogen spelen. Met rode wangen zat ik dan ook blijkbaar achter de pc (na verhalen van mijn moeder). Commander Keen heeft de nodige avonturen meegemaakt! Gelukkig zijn ze allemaal goed afgelopen. Aangezien ik niet het hele verhaal kende en maar enkele games gespeeld heb ik de website http://www.commander-keen.com gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.