In het derde deel ga ik jullie vertellen wat Casemodden is, laat ik wat foto’s zien ter impressie en ook kom je te weten in welke tent ik nu eigenlijk geslapen heb. Benieuwd? Lees dan verder! Heb je deel 1 en 2 nog niet gelezen? Geen zorgen dat kan hier.Casemodden? Klinkt alsof ze iets gaan veranderen of aanpassen? Ik liep de tent in en Rambi was zo vriendelijk om al mijn vragen te beantwoorden.

De Casemod tent
Hier gebeurt al het zware werk

Ze zitten hier met een hele crew om voor iedereen die dat wil hun computer kast zogenaamd te “pimpen”. Case staat voor kast en Modden voor aanpassen, je past dus je computer kast aan naar jou wensen. Klinkt goed, welke aanvragen krijg je nou het meeste? Hun naam in de kast gegraveerd of een logo of een tribal. Maar niet alleen dat, veel willen een window (raam) in hun PC kast zodat ze de binnenkant van de PC kunnen zien.

Een window in een pc kast

Casemodden is met de jaren steeds populairder gworden, soms kun je een kast al premodded kopen, dan is hij al anders dan normale kasten. Rambi vind “less is more”, je hoeft niet altijd alles overdreven te doen. Een sticker op je computer of laptop en hij is al anders, dat kun je al casemodden noemen. Ze zorgen er niet alleen voor dat het er goed uitziet, maar ook dat hij goed loopt. Bedrading is vaak een hel in PC kasten omdat die er gewoon in zijn gestopt, maar zij zorgen ervoor dat die kabels netjes worden weggewerkt. Op die manier heb je langer plezier van je computer zonder last te hebben van doorgebrande kabels. Rambi had ook nog even een tip voor alle windows gebruikers “je hoeft geen nieuwe PC te kopen omdat die sneller is, als je een keer per jaar windows er opnieuw opzet blijft je PC snel. Reparatie doen ze niet zoveel, ook omdat soms reparatie duurder is dan een nieuwe PC kopen. Ik heb hier nog een serie foto’s die ik heb gemaakt:

Hij was zo druk aan het gamen dat hij niet doorhad dat ik een foto maakte
En of er veel bier wordt gedronken
Duckhunt is populair bij de vrouwen
Duckhunt
Ik met mijn verwoede pogingen
Duidelijk toch? Die zullen niet veel buiten komen
Geen zorgen, ze worden vier keer per dag schoongemaakt
Een van de vele buitenactiviteiten
Voor al je hongerige behoeften
Kampvuur, gitaar en bier natuurlijk

Maar wat gebeurt er ’s nachts op CZ? In eerste instantie dacht ik dat er alleen maar gegamed wordt, maar er gebeurt zoveel meer. Mensen die overdag niet veel buiten komen zie je buiten komen zodra de zon onder is. Nu vloeide er heel wat alcohol en durven mensen altijd meer en spreken ze je veel sneller aan. Nu had ik die middag via Danielle Ramon leren kennen, zij waren hier samen op bezoek bij CZ. Alleen rond 22:00u hadden ze eigenlijk nog geen zin om om 23:00u weg te gaan, dus besloten ze gewoon nog te blijven, alleen kregen natuurlijk hun borg niet meer terug. Ramon had een groep vrienden op CZ die hier Full Event zaten, wij gingen daar langs en zo kon ik zien wat er in de grote tenten gebeurde. De jongens waren bijna niet bij hun computer weg te slaan, de communicatie verliep zelfs via de computer. Toen ik naar mijn tent liep om te kijken of mijn water luchtbedje nog vol was, had ik eigenlijk geen behoefte meer om überhaupt te gaan slapen. De gedachte dat ik morgen op de grond zou liggen deed mij niet zo goed. Ramon had door dat ik hier enorm tegen opzag en dus voor ik het wist had hij al geregeld dat ik bij zijn vrienden in de tent kon slapen op een leger bedje. In eerste instantie wilde ik dat weigeren want ik wilde niet zomaar binnenvallen bij die jongens en hun bed opeisen. Maar ze stonden erop, en vooral Ramon omdat hij niet wilde dat ik slecht sliep. Ik vond dit ontzettend lief dus accepteerde ik het maar en haalde alle spullen uit mijn tentje en verkaste naar hun tent. Gezelliger was het sowieso, dacht ik, want toen ik liet doorschemeren dat ik het wel heel gezellig vond en graag met hun wilde kletsen. Hij merkte toen verrast op “Ja maar je hebt je laptop niet bij je?” ik “Ja maar we kunnen toch ook gewoon kletsen?”. Zou ik dan toch een beetje tussen de nerds zitten, sommige waren erg verlegen en durfde niet veel tegen mij te zeggen. Dat was ook wel een beetje de reden dat ik mij geen zorgen maakte tussen al die jongens slapend, als ze niet durven praten gaan ze vast niks met me doen als ik slaap.

Vanuit mijn nieuwe bed een foto genomen

“Ik heb zin om Guitar Hero te spelen”. Dit was een hint van mij in de hoop dat een van de mannen met mij mee wilde naar de main tent om een potje te spelen. Ramon stond al op toen een van zijn vrienden zei dat het hier in de tent ook wel kon, hij had zijn Xbox 360 bij en aangesloten op een groot flatscreen. Dat wilde ik zeker wel! Ramon speelde tegen mij maar snapte er helemaal niks van, uiteindelijk speelde ik nog tegen iemand anders. Tijdens het spelen werd ik op mijn wenken bediend, ik kreeg drinken aangeboden en ze zochten zelfs de vega snacks op uit de pan voor mij! Ik had dit nog nooit meegemaakt, iedereen was wel heel aardig voor mij!Het komt er dus op neer dat ik mijn tent helemaal niet had hoeven opzetten, laat staan meenemen. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad op CZ, iedereen is ontzettend aardig en sociaal dus volgend jaar ga ik lekker zelf, kijken of ik mijn vriend mee krijg voor een Full Event CZ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.