Dat sinds de komst van internet en downloaden de verkoop van bepaalde games achteruit is gegaan, weten we onderhand allemaal wel. Doug Lombardi zegt de oplossing te hebben: “Maak gewoon betere games met betere service na de release.”Doug Lombardi, de marketing vice-president van Valve, zegt dat in de verkoopcijfers bepaalde informatie mist. Zoals bijvoorbeeld de verkoop van tweedehands games. Toch blijft er ook een deel schuld bij piraterij.

“Ik denk dat een heleboel mensen meteen de schuld leggen bij piraterij als de verkoop van een game niet aan de verwachtingen kan voldoen. Dit kan een oorzaak van het probleem zijn, en het kan ook het hele probleem zijn, maar ik denk niet dat je één rede kunt nemen voor dit probleem, aangezien je stukken informatie mist.” aldus Lombardi.

Lombardi geeft als suggestie dat wanneer gamers een spel leuk vinden, ze het toch wel graag origineel willen hebben.

“Als je je best doet om een goede game op de markt te brengen, daarbij ook nog een uitstekende service biedt na de release, dan denk ik dat je een minder groot doelwit bent van piraterij. Mensen willen juist om deze redenen graag het origineel, plus alle updates en extra’s.”

Daarbij voorspelt Lombardi ook nog dat de illigale download en tweedehands-verkoop in de toekomst minder zal worden. De consoles liggen al redelijk dicht bij elkaar, en service wordt daar al ruimschoots aangeboden.

Piraterij is vooral voor PC-games een doorn in het oog. Games zoals Spore zijn ontzettend vaak illigaal verkregen, ondanks de hoge beveiliging. Als gevolg hiervan kiezen steeds meer bedrijven om games te maken voor consoles.

Ik zeg in ieder geval ‘Amen’ op de woorden van Lombardi: Betere games? Yes please!

Bron: 1up.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.