Blizzard heeft vandaag bevestigd dat hun real-time stratgey game StarCraft II pas in 2010 zal verschijnen. De verklaring hiervoor was dat dit te maken heeft met zowel het perfectioneren van StarCraft II als extra benodigde ontwikkelingstijd voor de nieuwe Battle.net.Daarnaast melden ze ook dat deze vertraging geen invloed heeft op het verloop van Diablo III.De directeur en mede-oprichter van Blizzard Entertainment, Mike Morhaime, gaf wat cryptisch commentaar op de situatie:

“We haven’t announced any release dates on any future title. And I’ll also reiterate that the move of StarCraft into next year does not impact the schedule. And so it would be correct to conclude that you could expect two releases of Blizzard next year. But I will not make any conclusion as to what those titles will be.”

Het lijkt er op dat de Amerikaanse ontwikkelaar nog niets veranderd is en dat hun projecten dus pas uitkomen wanneer ze aan de (erg hoge) kwaliteitseisen van Blizzard voldoen.

Diablo III zal onder andere over een zogenaamde hotbar beschikken. Dat wil zeggen dat er snel gewisseld kan worden tussen vaardigheden, maar ook dat de game volledig met de muis gespeeld kan worden. Wat we wel verwacht hadden is dat de game er goed uit ziet, met grote groepen vijanden, een bruikbare omgeving met vernietigbare muren. Dit laatste kan zelfs gebruikt worden om vijanden mee te verpletteren.Het kan zo maar zijn dat Diablo III in 2010 zal verschijnen voor de PC, maar met Blizzard weet je het nooit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.