Het regent, het regent, de pannetjes worden nat. En als de mensen dan buiten gamen worden ze kletsnat! Helaas zat het weer niet helemaal mee, maar… dat wilde niet zeggen dat we geen leuke dag hebben gehad. Wil jij weten hoe het Free-Gaming festival was? Lees dan snel verder.Games, games en nog eens gamesOp het festival terrein waren een aantal tenten te vinden. Zo was er een tent van Microsoft met allemaal Xbox 360 consoles met de laatste nieuwe games. Deze kon je uiteraard allemaal zelf spelen. Het was er dan ook ontzettend druk. Gamers kwamen voor speciale spellen naar de stand. Ook Nintendo had groot uitgepakt. Zo konden bezoekers de game Wii Sports resorts spelen. Deze game moet nog uitkomen in Nederland. Bij EA games werd de game Harry Potter flink gepromoot. Bezoekers konden als Harry Potter op de foto inclusief de uilen. Vele hadden dat ook gedaan als je op de foto ging kreeg je een shirt, op het festival terrein liepen er vele mensen in rond.

Klik op de foto’s voor de grote afbeelding.

Natuurlijk waren er ook nog verschillende andere games Guitar Hero world tour kon gespeeld worden. Op een podium kon jij je ‘guitar’ skills laten zien! Een echt optreden voor het publiek. In de tent ernaast kon je rustig op je gemak de game proberen. Ben jij nieuwsgierig naar de andere games? Een verslag over Wii Sports resort, Adams Advanture en de nieuwste game van Realfogs Fogs Fighters kunnen jullie binnenkort van ons verwachten.

GirlsWat ons opviel was dat er ook behoorlijk wat vrouwen rondliepen. Of ze nou mee zijn gekomen met hun vriendje of dat ze zelf fanatiek gamer zijn dat weten we niet maar er waren er wel genoeg aanwezig. Je zag ze dan ook fanatiek mee gamen en regelmatig zag je er een op het podium voorbij komen van de Guitar Hero vrachtwagen. En dit allemaal buiten de boothbabes en prachtige en vriendelijke princess peach om!

Beauty’s vs de NerdsTijdens het festival waren er 2 podiums waar van alles te doen was. Op de mainstage was cabaretier Raymon Rodenburg te vinden en konden bezoekers mee dansen op de muziek op de pijlen van dance dance revolution. Op de youngstage was het de taak aan jonge bands, dansers en aan ons Female-Gamers om het publiek te entertainen. Natuurlijk een verslagje over ons eerste grote avontuur.

Onze presentatrice Bieke was speciaal uit België gekomen om tijdens het Free-Gaming festival het publiek bezig te houden. Samen met GJ Delano begon zij aan het grote avontuur en beter de gezegd de grote uitdaging. Wij hadden bedacht als opening van de quiz dat het publiek de voetjes van de vloer moest bewegen en vrolijk mee te dansen op een “jumpstyle”-achtige versie van Tetris. De bedoeling was dat 10 fanatiekelingen eruit gepikt zouden worden die vervolgens door mochten naar de volgende ronde. Helaas waren de deelnemers niet zo heel fanatiek. Gelukkig pikten Delano en Bieke toch 10 deelnemers uit het publiek.

De tweede ronde was redelijk lastig. De deelnemers moesten raden wat onze top 5 Gamekings was. Wie stond er op nummer 1 en wie op nummer 5? Dat was toch een hele opgave! Uiteindelijk kwamen er 3 winnaars naar voren die mee mochten doen aan de quiz. Helaas was er tijd tekort! En konden we niet alle vragen stellen die we bedacht hadden. Gelukkig konden we na 5 vragen wel een winnaar eruit pikken. De eerste prijs ging naar 2 dames die samen één team vormden, de 2e en 3e prijs waren voor de heren die meededen. Shirtjes, slippers Xbox360 games, airdrumstokken voor je mp3 speler en een skateboard werden uitgedeeld waarna een einde kwam aan de quiz ‘Beauty’s vs de Nerds.

Dit was ook het einde voor ons om terug naar huis te vertrekken. Verregend maar voldaan keerde we terug naar huis. Een erg leuk, en vooral gratis, evenement ondanks de regen. Op naar Free-Gaming 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.