Nadat er al het een en ander uitgelekt was op internet over Tomb Raider 9, heeft Crystal Dynamics vandaag bekend gemaakt bezig te zijn met een nieuw deel van de populaire reeks. Wanneer de game zal uitkomen en voor welke platformen is nog niet bekend.Enkele dagen geleden lekte een aantal screenshots uit van de nieuwe Tomb Raider game. Daarnaast is ook nog een ‘Fact sheet’ uitgelekt. Aan de hand van deze bronnen kunnen we het volgende zeggen over de nieuwe game:

– Jong en nog onervaren strandt Lara Croft op een onbekend en mysterieus eiland nadat een onderzoekers boot is omgeslagen in een storm. Het eiland ligt ver van de kust van Japan en zit vol duistere wezens. Op dit eiland moet ze zichzelf tot het uiterste pushen om in de meest gevaarlijke situaties te overleven.

– Het is jagen of gejaagd worden. Wees de mysterieuze wezens te slim af.

– De game kent 1 op 1 gevechten waarbij je moet aanvallen, verdedigen en ontwijken.

– Bouw een afstand op tijdens de gevechten door gebruik van de juiste wapens.

– Het eiland is vrij om te verkennen.

– Je leeft op 1 eiland met verschillende delen. Elk stuk kent zijn eigen wezens en weersomstandigheden.

Daarnaast lijkt het spel erg op het nieuwe plot van de derde speelfilm. Hierin speelt een jongere Lara de hoofdrol. De film zal zich voornamelijk focussen op de ontwikkeling van Lara, aldus Dan Lim (producer van de nieuwe Tomb Raider film).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.