Er zijn wel eens grote plannen geweest om een film te maken gebaseerd op de Halo serie. Peter Jackson had al de rol als producent op zich genomen en Neill Blomkamp als regisseur. De film heeft echter nooit het licht gezien en werd al snel afgeblazen.Stuart Beattie (Hollywood Screenwriter bekend van o.a. Pirates Of The Caribbean) vind echter dat Halo veel potentie heeft. Integendeel, de man heeft inmiddels zijn eigen spec script(= Een script dat door iemand is geschreven, die er nog niet betaald voor heeft gekregen, en die het probeert te verkopen) voor een mogelijke Halo film geschreven. Het script is gebaseerd op het “Fall of Reach” Halo boek, wat geschreven is door Eric Nylund.

“Ik denk gewoon dat het een geweldig verhaal is. Over dit kind waar niemand om geeft en hij geeft om niemand, en die eindigt zo’n beetje in het redden van de hele mensheid. Dus ik begon gewoon te bellen, want ik geloof werkelijk dat een Halo film gewoon super zou zijn, met name deze Halo film.”In zijn enthousiasme heeft Beattie zijn script naar Microsoft gestuurd. Hoewel Beattie zelf ook wel eens de regisseur richting op loopt (zoals in aankomende film Tomorrow) vind hij het geen goed idee om zelf deze film te regisseren.

“Het is niet iets wat ik momenteel kan regisseren, want het is een grote $100miljoen+ film. Misschien over een paar jaar, als Tomorrow goed loopt en een publiek vind. Misschien op een dag, twee of drie films verder, dat ik genoeg ervaring heb en misschien Halo kan regisseren, want ik zou dolgraag een Halo film op het witte doek zien. Het is prachtig.”Beattie staat er ook gerust voor open als andere filmmakers Halo naar het witte doek brengen, zolang de eerste Halo film maar gebaseerd is op het verhaal van The Fall of Reach. Waarom? The Fall of Reach geeft de nodige achtergrond van het hele Halo plot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.