We kennen ze wel, die gratis te downloaden games. Het zijn er nu al een aantal, waaronder erg veel shooters. Dit is er ook zo eentje: Operation 7.Maar wat zorgt er nou voor dat deze zo boven de anderen uitsteekt?

In het begin had ik wat probleempjes met de game. Het downloaden verliep prima en het installeren ook. Maar zodra ik de game op wilde starten kreeg ik een melding dat er van alles mis was en naja, hij deed het niet. Dit kwam waarschijnlijk doordat de servers overvol waren, site overbelast… ach je weet het wel als er net zo’n game helemaal nieuw is. Iedereen wil het proberen. Afijn, uiteindelijk werkte alles prima en ik kwam in het spel terecht. Het eerst wat je moest doen was het kiezen van een username. Het eerste handige wat me opviel was de lage instapdrempel. De servers zijn in verschillende kanalen verdeeld en die kanalen bepalen de moeilijkheidsgraad van de servers. Zo heb je bijvoorbeeld het eerste kanaal “Rookie”.

Doormiddel van goed spelen krijg je experience (hiermee stijg je in de rangen) en gold. Van de laatstgenoemde kun je dan ook weer nieuwe en betere wapens en andere items kopen. Deze wapens kun je ook nog eens naar eigen smaak aanpassen door ze te camoufleren, een groter magazijn erop zetten en ga zo maar door. Wat trouwens wel erg leuk bedacht is, is dat je de wapens eerst kan testen voordat je ze koopt.Het is ook mogelijk om je eigen personage qua uiterlijk te veranderen door middel van kleding. Zo kan je jezelf onder andere uitdossen als een hiphopper of een regaee-gast.Natuurlijk is Operation 7 een Free 2 Play game, maar als het je allemaal wat te langzaam gaat kun je echt geld in het spel steken. Dit gaat echter niet ten koste van de balans dankzij de bepaalde rangen die iedereen heeft.Je stats worden trouwens netjes bijgehouden op de officiële site van Operation 7. Wel duurt het een dag voordat je vorderingen zichtbaar zijn daar, maar wellicht wordt dit nog in de toekomst sneller.

De game is voorzien van de meest standaard spelmode (Team-) Deathmatch, maar ook Survival en Head Hunting. Als je Survival speelt moet je de hele ronde uitzitten zodra je gedood bent. Hierdoor zal het er in deze spelmode heel wat voorzichtiger aan toe gaan en op een wat minder snel tempo. Bij Head Hunting wordt er in elk team een speler aangewezen als generaal. De bedoeling is dan ook om de vijandelijke generaal te doden.

De maps verschillen erg en dat is zeker een pluspunt. Het zijn allemaal vrij kleine maps en dat maakt het makkelijk om de boel te verkennen en zo snel je favoriete schuilplek te ontdekken.Het respawnen in deze game heeft een handige extra. Zodra je respawnt ben je voor 5 seconden onverslaanbaar en krijgen de zogenoemde spawncampers geen kans.Wat wel vreselijk is, is dat het soms erg druk kan zijn op één plek. Je staat hierdoor gewoon vast en je kunt geen kant op. Dit zorgt dan ook voor de nodige irritaties en scheldpartijen in de server. Hopelijk wordt dit nog gefixt met een nieuwe patch en als dat probleem de deur uit is, dan is Operation 7 een geweldige game met mooiere graphics dan andere gratis te downloaden games.Ben je na deze review enthousiast geworden? Klik dan op de onderstaande banner en ga gelijk aan de slag! En wellicht zie ik je daar op het slagveld (ik ben te herkennen aan de naam Lisa_Cooper91).
(opent in een niew scherm)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.