Deborah Mars, Managing Producer bij SCEA Santa Monica Studio heeft niet zo lang geleden in haar blog een oproep gedaan aan gamers die wachten op Fat Princess om vragen te stellen die ze hebben over de game. De beste vragen werden Titan Studios voorgelegd en worden deze week beantwoord door Jeff R in een Playstation Eye video chat.Fat Princess zal na release in de Playstation Store verschijnen als downloadable game. In April werd er al een public BETA gehouden. De release datum blijft alleen wat vaag. Sommige website vermelden eerder eind juni maar het SCEE PlayStation Store team liet weten dat ze alleen nog kwijt kunnen dat de release ‘ergens deze zomer’ zal zijn. Al eerder deed de game wat stof opwaaien omdat Melissa McEwan in een blog onder andere deze uitspraak deed:

“Gefeliciteerd Sony, ik ben werkelijk geschokt om zo’n toewijding te zien aan het maken van een nieuwe dik-hatende generatie.”

De gameplay van Fat Princess blijft voor alsnog 1 Fat Princess die je moet redden van het andere team met een eigen team van maximaal 16 mannelijke en vrouwelijke karakters. Er zal ook een Team-Deathmatch mode aanwezig zijn. Er zijn verschillende levels o.a. met woestijnen zoals het level CoCo Cliffs en Black Forest. De game start met beide teams die al de Princess van het andere team in hun bezit hebben. Je team kan dan de Princess vet mesten zodat het andere team dat haar probeerd te redden het moeilijk gaat krijgen omdat die dan meer team members nodig hebben om haar te vervoeren. Elk team heeft 5 classes (mage, priest, warrior, worker en ranger) elk met hun eigen wapens en krachten. Alle classes kunnen ook individueel per karakter worden geupgrade door bepaalde middelen te verzamelen, dit word gedaan door de Workers. Deze middelen kunnen onder andere hout en metaal zijn, en zijn buiten de kasteel muren te vinden. Playstation heeft al laten weten dat er in ieder geval twee singel player modes zullen zijn, waaronder “Legend of the Fat Princess” dit is een Story mode met gameplay die vergelijkbaar is aan de mulitplayer mode hierboven. De andere singel player mode is “Gladiate” dit is een overlevings match. Hierbij moet de speler een oneindig lange stroom aan vijanden weerstaan die hun Princess proberen te ontvoeren. Andere Features:* Online en offline actie. Casual single & multiplayer modes.* 10 unieke mappen verdeeld over singel & multiplayer modes.* Unieke gamemodes als Rescue the Princess, Thwart the Invasion, en Medieval Games.* Customizable karakters, maak je eigen persoonlijke karakter en ga de strijd online aan.* 32-spelers online skirmish, ga met 32 man online om je Princess te redden en veilig terug te brengen naar je eigen kasteel.Blog Deborah:BlogTrailers:Fat PrincessScreens:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.