Op de 43e etage van een hotel in Manhattan hield Infinity Ward gisteren een presentatie over Modern Warfare 2, en een presentatie zou een goede presentatie niet zijn als er geen nieuwe informatie zou worden vermeld.Een groot punt van kritiek op CoD: Modern Warfare zijn de oneindige vijandelijke spawn punten. Robert Bowling (Community Manager Infinity Ward) zegt dat de vijanden in MW2 een “dynamisch AI” zullen hebben, wat betekend dat ze meer onafhankelijk zullen reageren op wat de ontwerpers uitgestippeld hebben. Vijanden worden meer gevoelig voor het gedrag van de speler en worden ook veel slimmer. Volgens Bowling passen vijanden zich zo aan dat MW 2 spelers niet meer kunnen rekenen op vaste spawn plaatsen en manoeuvres.Ook beschreef Bowling een aantal interessante momenten waaronder honden die je het bos injagen en verschillende missies in Rio waarbij de ontwikkelaars niet steeds hetzelfde digitale terrein gebruiken.

Omdat de ontwikkelaars vinden dat een co-op gameplay niet echt in de campaign werkt komt er een Special Ops mode. Deze mode biedt een rij co-op missies die net zo lang meegaan als de single-player campaign. Gegeven voorbeelden zijn een sneeuw-mobiel race, een op water gebaseerd gevecht met de Navy SEALS aan je zijde, of een gevecht tegen een horde van 50 vijanden. Hier zijn helaas geen beelden van vertoond.De laatste tijd is er ook nogal verwarring ontstaan omtrent de naam van MW2. De ene keer is het Call of Duty: Modern Warfare 2, en de andere keer gewoon Modern Warfare 2. Volgens Bowling staat op de standaard editie van de game CoD: MW2, maar is op de andere twee edities COD weggelaten. Ook in de game zelf is het gewoon ‘Modern Warfare 2’. “We noemen de game nog steeds Modern Warfare 2,” zegt Bowling, “voor onze community maken we duidelijk dat het het gevolg van Modern Warfare is.”

Wetende dat COD: World At War goed verkocht is op de Wii werd de vraag gesteld of er ook een Modern Warfare of CoD game naar de Wii dit jaar zal komen. Activision antwoordde hierop met een bevestiging dat er momenteel geen plannen zijn om MW2 naar een Nintendo platform brengen.(via Kotaku.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.