Cardridges voor de NES kunnen tegenwoordig best duur uitvallen. Dat je dan wat meer geld neerlegt voor dat ene toffe spel, kan ik helemaal begrijpen. Dat je er $17.500 voor wil neertellen, zelfs ik schrok daar eerst heel even van. Maar nadat ik de naam van het spel las, leek het opeens allemaal super logisch. De man is namelijk vanaf heden in het bezit van het spel: Nintendo World Championships Gold.

Voor hem was het een emotionele rit, zo verteld hij op zijn blog. Nadat hij het spel op E-bay had gevonden voor $25.000 twijfelde hij geen seconde en bracht een bod uit van $17.500.

Gelukkig voor de man afkomstig uit Colorado (Amerika) bleek het spel echt te zijn. Na wat e-mails heen en terug werd het pakketje dan eindelijk verzonden.
Alleen was de verkoper niet van plan het spel weg te doen. “Sorry, ik heb besloten het spel toch niet weg te doen. Ik hecht teveel waarde aan het spel.”
Uiteindelijk heeft de koper het spel alsnog ontvangen en mag hij zich de trotse eigenaar noemen van het Nintendo World Championships Gold spel.


Voor de mensen die zich afvragen waarom dit spel zo bijzonder is:
In 1990 hield Nintendo een video-game wedstrijd. Hierbij werden 116 speciale cardridges gemaakt. 90 hiervan waren normale grijze cardridges, de overige 26 waren van goud (weliswaar geen echt goud). Hiervan zijn er echter maar 12 van ‘naar boven gekomen’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.