Konami Digital Entertainment GmbH en Steven Paul hebben aangekondigd dat populaire game franchise Castlevania naar het witte doek komt. De film zal worden geproduceerd door Steven Paul (bekend van Ghost Rider) en geregisseerd door James Wan (bekend van o.a. Saw en Death Sentence). Wan zal ook meehelpen met het schrijven van het script.Net als de game zal de Castlevania film ons meenemen door het labyrint van Dracula’s kasteel. De gebroeders Trevor en Christofer Belmont hebben in hun jeugd verscheidene verhalen gehoord over hoe hun voorouders de strijd zijn aangegaan met Dracula en zijn duistere leger. De heldhaftigheid zit in de familie, want wanneer de volwassenheid is aangebroken gaan de gebroeders, tezamen met een bescheiden leger en prinses Sypha, het gevecht aan met de lokale barbaren. Ze worden echter teruggedrongen in een akelig kasteel. Door reusachtige keien die de ingang blokkeren worden de ridders gedwongen zich dieper in het kasteel terug te trekken. Ondertussen proberen ze niet dood te gaan door de vele vallen die zich in het kasteel bevinden. Terwijl de ridders moeizaam hun weg proberen te vinden ontwaakt heer Dracula na een lange slaap. Dracula verzameld zijn legers des doods om de strijd aan te gaan met de ridders. Als de ridders deze strijd verliezen zal de ‘demon prophecy’ in vervulling gaan, en dit mag natuurlijk niet gebeuren.

In een interview met Bloody Disgusting zegt James Wan het volgende;“Wat ik leuk vind aan wat Konami met Castlevania deed, is het combineren van de ironische Dracula mythologie en Oost-Europese setting, en het vervolgens navertellen met een gevoeligheid van Japanse popcultuur. Dat is de ‘het-Oosten-ontmoet-het-Westen’ toon die ik uitgebreid in de film wil laten terugkomen. Ik ben erg enthousiast over het maken van een sterk gestileerde, fantasie, actie film die zich richt op de Gotische verhaallijn en de coole, anime-achtige personages. Voor een keer, is de mensheld net zo sexy en gevaarlijk als de vampier, en het wapen dat hij koos was op de eerste plaats hetgeen wat mij verleed aan dit project te werken. “De film staat momenteel gepland om begin 2010 op het witte doek te verschijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.